2024. május 9., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Neymar hibáját Mbappé javította

Emberhátrányban is legyőzte a Strasbourgot a PSG a francia bajnokság vb utáni első játéknapján. A párizsiak Marquinhos góljával a 14. perctől vezettek, de a brazil védő az 51. percben már pechesen saját kapujába talált be. Nem sokkal később még nagyobb bajba került a Ligue 1 éllovasa, amikor Neymar két perc alatt két sárgával – előbb faultért, majd szimulálásért – kiállíttatta magát. Nem bosszulta meg magát azonban a hiba, hiszen a hosszabbítás 5. percében járva Nyamsi szerelt szabálytalanul a strasbourgi tizenhatosban, a megítélt büntetőt pedig Mbappé értékesítette.

Neymar nem fogadta túl barátságosan, hogy Clément Turpin leküldte a pályáról (Fotó: goal.com)

Neymar nem fogadta túl barátságosan, hogy Clément Turpin leküldte a pályáról (Fotó: goal.com)

A Premier League-ben az Arsenalt üldöző Manchester City lassan indult be Leedsben, csak az első félidő hosszabbításában szerzett vezetést Rodri révén, de a második félidő elején Haaland szűk negyedóra alatt duplázva döntött. A hajrában Struijk fejessel szépített.

Angol bajnokság, 17. forduló: Leeds–Manchester City 1:3. Az élcsoport: Arsenal (–1) 40, Manchester City (–1) 35, Newcastle 33, Tottenham 30, Manchester United (–1) 29, Liverpool (–1) 25 pont stb. Francia bajnokság, 16. forduló: Ajaccio–Angers 1:0, Troyes–Nantes 0:0, Auxerre–Monaco 2:3, Clermont–Lille 0:2, Brest–Lyon 2:4, PSG–Strasbourg 2:1. Az élcsoport: PSG 44, Lens (–1) 36, Rennes (–1) 31, Marseille (–1) és Monaco 30, Lille 29 pont stb.

Nyitókép: Neymar nem fogadta túl barátságosan, hogy Clément Turpin leküldte a pályáról (Fotó: goal.com)