2024. május 9., csütörtök
EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

Bombafejes és Dibusz-bravúr

A belgrádi 4:1-es bukás után kellett összekapnia magát a Ferencvárosnak, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző pedig szemlátomást el tudta érni játékosainál a korábban emlegetett mentalitásváltást. A Fradi a sorozatban harmadik meccsén beköszönő Zachariassen góljával szerezte meg a vezetést, a svéd első lövését Borjan még bravúrral védte, de az ismétlésre már nem ért oda. A térfélcsere után aztán felpörögtek az események: Pešić gólját kezezés miatt elvette Stefański sípmester (46.), majd Mmaee védőn megpattanó lövése találta el a kapufát (50.), percekkel később aztán a Zvezda már szabályos egyenlítésnek örülhetett Mitrović kontragólja révén (55.), ám nem sokáig tarthatott a szerb ünneplés, Pászka jobb oldali szögletére Mmaee emelkedett, és jó tíz méterről életerősen fejelt a kapu jobb oldalába (61.). A Zöld Sasok sikere mégis csak a ráadás hetedik percében lett biztos, amikor Dibusz kivédte Kanga közvetlen közelről végzett szabadrúgását.

Mmaee kulcsszerepet játszott a Zvezda legyőzésében (Fotó: MTI)

Mmaee kulcsszerepet játszott a Zvezda legyőzésében (Fotó: MTI)

Amennyire nehéz helyzetbe került a vereséggel a Zvezda, olyan jól áll a szerb főváros másik gárdája a Konferencia Ligában, a Partizan a váratlan kölni győzelem után ugyanis Belgrádban is legyűrte a bundesligás klubot. A németek védőjének, Hübersnek a kapitális hibájából született a vezető találat, amikor az eladott labdára Diabate csapott le, aki villámgyorsan kapura tört a jobb szélről, és Schwäbe hálójába bombázott (15.). A Partizan három pontja a kölni helyzetek mellett ezután került a legnagyobb veszélybe, hiszen a szurkolók tűzijátékkal és füstbombákkal ünnepelték az előnyt, amiért Reinschreiber spori hosszú percekre levezényelte a játékosokat a pályáról… A meccset szerencsére nem kellett félbeszakítani, és bár a vendégek jócskán veszélyeztettek, nem találtak egyenlítést, az 52. percben pedig már a végeredmény is megszületett, amikor Urošević beadására Gomes emelkedett, és szorongatott helyzetből a kapu bal oldalába fejelt.

A pénzbüntetéssel biztosan számolhat a Partizan vezetősége, de a félbeszakítás és a 3:0-s vereség jobban fájt volna… (Fotó: Beta)

A pénzbüntetéssel biztosan számolhat a Partizan vezetősége, de a félbeszakítás és a 3:0-s vereség jobban fájt volna… (Fotó: Beta)

El, 4. forduló, A csoport: Bodø/Glimt–Arsenal 0:1, PSV–Zürich 5:0. A sorrend: Arsenal (–1) 9, PSV (–1) 7, Bodø/Glimt 4, Zürich 0 pont. B csoport: AEK Larnaca–Fenerbahçe 1:2, Dinamo (K)–Rennes 0:1. A sorrend: Fenerbahçe és Rennes 10, AEK 3, Dinamo 0 pont. C csoport: Betis–Roma 1:1, Ludogorec–Helsinki 2:0. A sorrend: Betis 10, Ludogorec 7, Roma 4, Helsinki 1 pont. D csoport: Royale Union–Braga 3:3, Union–Malmö 1:0. A sorrend: Royale Union 10, Braga 7, Union 6, Malmö 0 pont. E csoport: Real Sociedad–Sheriff 3:0, Manchester United–Omonia 1:0. A sorrend: Real Sociedad 12, Manchester United 9, Sheriff 3, Omonia 0 pont. F csoport: Lazio–Sturm 2:2, Feyenoord–Midtjylland 2:2. A sorrend: Feyenoord, Midtjylland, Lazio és Sturm 5 pont. G csoport: Nantes–Freiburg 0:4, Qarabağ–Olimpiakosz 0:0. A sorrend: Freiburg 12, Qarabağ 7, Nantes 3, Olimpiakosz 1 pont. H csoport: Ferencváros–Crvena zvezda 2:1, Trabzonspor–Monaco 4:0. A sorrend: Ferencváros 9, Trabzonspor és Monaco 6, Crvena zvezda 3 pont. KL, 4. forduló, A csoport: Başakşehir–RFS Riga 3:0, Fiorentina–Hearts 5:1. A sorrend: Başakşehir 10, Fiorentina 7, Hearts 3, RFS 2 pont. B csoport: West Ham–Anderlecht 2:1, Bukarest–Silkeborg 0:5. A sorrend: West Ham 12, Silkeborg 6, Anderlecht 4, Bukarest 1 pont. C csoport: Austria (B)–Villarreal 0:1, Hapoel (B. S.)–Lech 1:1. A sorrend: Villarreal 12, Lech 5, Hapoel 3, Austria 1 pont. D csoport: Partizan–Köln 2:0, Nice–Slovácko 1:2. A sorrend: Partizan 8, Nice 5, Köln és Slovácko 4 pont. E csoport: Apollon–AZ Alkmaar 1:0, Vaduz–Dnipro 1:2. A sorrend: Alkmaar 9, Dnipro 7, Apollon 4, Vaduz 2 pont. F csoport: Shamrock–Molde 0:2, Djurgården–Gent 4:2. A sorrend: Djurgården 10, Molde 7, Gent 4, Shamrock 1 pont. G csoport: Kolozsvár–Slavia (P) 2:0, Balkani–Sivasspor 1:2. A sorrend: Sivasspor és Kolozsvár 7, Slavia és Balkani 4 pont. H csoport: Slovan–Basel 3:3, Žalgiris–Pjunik 2:1. A sorrend: Basel 7, Pjunik 6, Slovan 5, Žalgiris 4 pont.