2024. május 9., csütörtök
EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

Ünnepelhet Belgrád

Váratlanul egyoldalú találkozó kerekedett ki az Európa-liga harmadik fordulójának, illetve a H csoportnak az általunk legjobban várt párharcából. A Crvena zvezda és a Ferencváros első összecsapásának a szerb főváros adott otthont, ahol szűk fél óra után a piros-fehérek kerültek előnybe. Wingo balszerencsés kezezése miatt Kanga végezhetett el büntetőt, a gaboni csatár pedig a bal felsőbe bombázott (27.). Nem sokkal később már az előny duplázásának örülhetett a belgrádi közönség, amikor Pešićtől kapott jó labdát a kapuhoz közel, védő nélkül álló Mitrović, aki ilyen helyzetből nem hibázott (35.), a térfélcsere után pedig eldőlni látszottak az érdemi kérdések, hiszen Katai húsz méterről elengedett erős és pontos lövése Dibusz alsójában kötött ki (50.). A Zvezda tarolását Kanga tetézte, aki a meccs szépségdíjas találatával, bal oldalról a jobb felsőbe tartó, harmincméteres bombájával duplázott (60.). A Fraditól ezt követően futotta még egy szépítésre, de a Wingo lapos beadására érkező Zachariassen gólja csak szépségtapaszként szolgált, a H csoport pedig ezzel az eredménnyel és a Monaco győzelmével teljesen nyitott lett.

Kanga tizenegyesből szerezte meg a vezetést a Zvezdának, de második gólja látványosabb volt (Fotó: Beta)

Kanga tizenegyesből szerezte meg a vezetést a Zvezdának, de második gólja látványosabb volt (Fotó: Beta)

A szerb foci ünneplését a Partizan kölni teljesítménye tette teljessé. Gordan Petrić tanítványai az addig éllovas és a csoportelsőségre legesélyesebbnek tartott bundesligás gárdánál hamar vezetést szereztek, amikor Natcho meglehetősen távoli, bal oldali szabadrúgásánál a kapu előterében Marković emelkedett sokak között, és egy kis szerencsével a kapu jobb oldalába fejelt (9.). A folytatásban mindkét oldalon születhettek volna még gólok, de a hálók már nem rezdültek, nem utolsósorban a hazaiak kapusának, Schwäbének köszönhetően.

Svetozar Markovićék fontos pontokat hoztak haza Németországból (Fotó: Beta/AP)

Svetozar Markovićék fontos pontokat hoztak haza Németországból (Fotó: Beta/AP)

Eredmények, El, 3. forduló, A csoport: Arsenal–Bodø/Glimt 3:0, Zürich–PSV 1:5. A sorrend: Arsenal (–1) 6, Bodø/Glimt és PSV (–1) 4, Zürich 0 pont. B csoport: Fenerbahçe–AEK Larnaca 2:0, Rennes–Dinamo (K) 2:1. A sorrend: Fenerbahçe és Rennes 7, AEK 3, Dinamo 0 pont. C csoport: Roma–Betis 1:2, Helsinki–Ludogorec 1:1. A sorrend: Betis 9, Ludogorec 4, Roma 3, Helsinki 1 pont. D csoport: Braga–Royale Union 1:2, Malmö–Union 0:1. A sorrend: Royale Union 9, Braga 6, Union 3, Malmö 0 pont. E csoport: Sheriff–Real Sociedad 0:2, Omonia–Manchester United 2:3. A sorrend: Real Sociedad 9, Manchester United 6, Sheriff 3, Omonia 0 pont. F csoport: Midtjylland–Feyenoord 2:2, Sturm Graz–Lazio 0:0. A sorrend: Feyenoord, Midtjylland. Lazio és Sturm 4 pont. G csoport: Freiburg–Nantes 2:0, Olimpiakosz–Qarabağ 0:3. A sorrend: Freiburg 9, Qarabağ 6, Nantes 3, Olimpiakosz 0 pont. H csoport: Crvena zvezda–Ferencváros 4:1, Monaco–Trabzonspor 3:1. A sorrend: Ferencváros és Monaco 6, Trabzonspor és Crvena zvezda 3 pont. KL, 3. forduló, A csoport: RFS Riga–Başakşehir 0:0, Hearts–Fiorentina 0:3. A sorrend: Başakşehir 7, Fiorentina 4, Hearts 3, RFS 2 pont. B csoport: Anderlecht–West Ham 0:1, Silkeborg–Bukarest 5:0. A sorrend: West Ham 9, Anderlecht 4, Silkeborg 3, Bukarest 1 pont. C csoport: Villarreal–Austria (B) 5:0, Lech–Hapoel (B.) 0:0. A sorrend: Villarreal 9, Lech 4, Hapoel 2, Austria 1 pont. D csoport: Slovácko–Nice 0:1, Köln–Partizan 0:1. A sorrend: Partizan és Nice 5, Köln 4, Slovácko 1 pont. E csoport: AZ Alkmaar–Apollon 3:2, Dnipro–Vaduz 2:2. A sorrend: AZ 9, Dnipro 4, Vaduz 2, Apollon 1 pont. F csoport: Molde–Shamrock 3:0, Gent–Djurgarden 0:1. A sorrend: Djurgarden 7, Molde és Gent 4, Shamrock 1 pont. G csoport: Slavia (P)–Kolozsvár 0:1, Sivasspor–Balkani 3:4. A sorrend: Balkani, Sivasspor, Slavia és Kolozsvár 4 pont. H csoport: Basel–Slovan 0:2, Pjunik–Žalgiris 2:0. A sorrend: Basel és Pjunik 6, Slovan 4, Žalgiris 1 pont.