2024. április 30., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Nagy szórások

Több mérkőzésen is kiszakadt egy-egy csapatnál a gólzsák a BL nyitófordulójának szerdai játéknapján. A legnagyobb presztízsű, egyben meglepetésgyőzelmet a Napoli aratta, amely a mezőnyjáték terén is meglepően nagy eredménnyel vette fel a harcot a Liverpoollal, és egy félidő után már három góllal vezetett (Zielinski 5., tizenegyesből, Anguissa 31., Simeone 44,). Alig történt meg a térfélcsere, amikor Zielinski egy kipattanót vágott be (47.), gyakorlatilag eldöntve a meccset. Ezután az Anfield legénységének már csak egy gyors szépítő válaszra futotta Luis Diaz szép távoli lövése révén, de közelebb nem tudott kapaszkodni a Mersey-parti gárda.

A Napoli váratlanul nagy verést adott a Liverpoolnak (Fotó: Beta/AP)

A Napoli váratlanul nagy verést adott a Liverpoolnak (Fotó: Beta/AP)

Négyet vágott az Ajax is az évtizedes kihagyás után visszatérő Rangersnek, a Barcelona pedig többek között Lewandowski mesterhármasával számlált ötig a Plzeň elleni kötelező diadalon. A nap derbijét a Bayern nyerte meg a milánói San Siróban, Sané vezető találata (25.) után D’Ambrosio öngólja (66.) pecsételte meg az Inter sorsát.

Eredmények, 1. forduló, A csoport: Ajax–Rangers 4:0, Napoli–Liverpool 4:1. B csoport: Atlético Madrid–Porto 2:1, Club Brugge–Leverkusen 1:0. C csoport: Barcelona–Plzeň 5:1, Inter–Bayern 0:2. D csoport: Frankfurt–Sporting 0:3, Tottenham–Marseille 2:0. Francia bajnokság, pótlás a 2. fordulóból: Lorient–Lyon 3:1. Az élcsoport: PSG és Marseille 16, Lens 14, Lyon és Lorient 13 pont stb.