2024. május 9., csütörtök
IX. NŐI VB

Megdöccent a címvédő szekere

Nem bírt el Hollandiával a címvédő Egyesült Államok csapata az ausztrál–új-zélandi rendezésű női vb-n, így az utolsó, Portugália elleni csoportmeccsen kell biztosítania nyolcaddöntős szereplését. Az USA sokkal veszélyesebbnek mutatkozott a legutóbbi finálé visszavágóján, de nem tudott ellenfele fölé nőni, a hollandok hamar vezetést szereztek, amikor Roord helyezett tizenöt méterről a bal alsóba (17.). A sok amerikai akció a 62. percben érett be, ekkor Lavelle jobb oldali szögletét Horan fejelte be, de többet már nem változott a kijelző, így a feleknek meg kellett elégedniük a pontok elosztásával.

Eredmények, 2. forduló, B csoport: Kanada–Írország 2:1, Nigéria–Ausztrália 3:2. A sorrend: Nigéria és Kanada 4, Ausztrália 3, Írország 0 pont. E csoport: Egyesült Államok–Hollandia 1:1, Portugália–Vietnám 2:0. A sorrend: Egyesült Államok és Hollandia 4, Portugália 3, Vietnám 0 pont.

Nem bírt el egymással az USA és Hollandia (Fotó: Beta/AP)

Nem bírt el egymással az USA és Hollandia (Fotó: Beta/AP)

BL- ÉS KL-SELEJTEZŐ

Gólzápor Cipruson és Törökországban

A limasszoli Aris szerzett legnagyobb előnyt szerda este a BL-selejtező 2. fordulójának „odavágóján”, a ciprusiak 6:2-vel léptek túl a fehérorosz BATE-n, így a boriszovi visszavágón kevés izgulnivalója lesz. A Konferencia Ligában ennél is nagyobb különbséget épített ki a moldovai Zimbruval szemben a Fenerbahçe, amely nyilvánvalóan a főtáblát célozta meg.

BL, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzések: Aris (L)–BATE 6:2, Sheriff–Makkabi (H) 1:0, Rakow–Qarabağ 3:2, Klaksvík–Häcken 0:0, Ludogorec–Olimpija (Lj) 1:1. KL-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzések: Struga–Budućnost 1:0, Riga–Baku 0:2, Midtjylland–Niedercorn 2:0, CSZKA (Sz)–Steaua 0:1, Fenerbahçe–Zimbru 5:0, Neman–Balzan 2:0.

Nyitókép: Nem bírt el egymással az USA és Hollandia (Fotó: Beta/AP)