2024. április 30., kedd
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Türelmet és támogatást

Érdekes módon mindkét továbbjutott csapat, a Manchester United és a Borussia Dortmund edzője is türelmet és támogatást kért együttese számára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágói után.

Az MU az idegenben összeszedett kétgólos hátrányát ledolgozva, Robin van Persie mesterhármasával lépett tovább a görög Olimpiakosz ellen, míg a németek hazai pályán 2:1-re alulmaradtak ugyan, de oroszországi 4:2-es győzelmük révén mégis búcsúztatták a Zenitet.

Nem mondhatom, hogy ez volt a sorsfordító meccsünk, pedig remélem, hogy igen. Fontos diadalt arattunk, de nem állíthatom, hogy mostantól minden meg fog változni – utalt David Moyes manchesteri tréner arra, hogy a United csak hetedik a Premier League-ben, 18 ponttal lemaradva az éllovas Chelsea-től. A szóbeszéd szerint ingatag kispadon ülő edző külön megdicsérte a 40 évesen is kitűnően játszó Ryan Giggset, Van Persie-nek a hajrában szerzett lábsérüléséről pedig közölte, vélhetően nincs nagy baj a holland csatárral.

A görög bajnokcsapat a hatodik lett a BL történetében, amelynek a visszavágón kevés volt a kétgólos előny, és sorozatban 12. vereségét szenvedte el angol földön.

Nem volt szerencsénk, és ez nagyon bosszantó – összegzett David Fuster, a pireusziak spanyol légiósa.

A másik párharcban a dortmundiak időnként hangos füttykoncert közepette küszködtek szentpétervári riválisukkal, s a szurkolók magatartását – néhány futballistája mellett – Jürgen Klopp vezetőedző is nehezményezte:

Meg kell tanulnunk, hogy egy nagy siker időnként egy 2:1-es vereségben rejtőzik. Megértem a játékosaimat, amiért csalódottak voltak az elmaradt bíztatás miatt – mondta a tréner, akinek a gondjait – számos korábbi sérült mellett – az is fokozhatja, hogy Robert Lewandowskinak sárga lapok miatt ki kell hagynia a következő BL-meccset, a hátvéd Marcel Schmelzer pedig bizonytalan időre kidőlt izomhúzódással. A Zenit részéről Szergej Szemak – aki a menesztett Luciano Spalletti és az érkező Andre Villas-Boas között megbízott trénerként dolgozik – közölte: nagy feladatnak bizonyult Dortmundban három góllal nyerni, és sajnos a továbbjutást nem tudták kiharcolni.

A BL-negyeddöntő sorsolását pénteken, közép-európai idő szerint 12 órakor tartják Nyonban, a nyolc közé jutott klubok: Real Madrid, Chelsea, Manchester United, Borussia Dortmund, Atlético Madrid, Bayern München, Barcelona és PSG.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók: Manchester United–Olympiakosz 3:0 (Van Persie 25., 45+1., 52.) – továbbjutott: a Manchester United 3:2-es összesítéssel, Borussia Dortmund–Zenit 1:2 (Kehl 38., ill. Hulk 16., Rondón 73.) – tj.: a Borussia Dortmund 5:4-gyel.

Fejenként egymillió eurós bónusz a PSG-ben

Fejenként egymillió eurós extra prémiumot kapnak a PSG labdarúgói, ha megnyerik a Bajnokok Ligáját. A busás jutalmat a L'Equipe francia sportnapilap szerint a csapat szupersztárja, Zlatan Ibrahimović harcolta ki a klubtulajdonos katari Nasszer al-Khelaifinál. A Real Madridnál ennek éppen a fele, 500 ezer euró üti a játékosok markát, ha diadalmaskodnak a lisszaboni fináléban. A Bayern München játékosai tavaly 800 ezer eurót kasszíroztak a BL, a Bundesliga és a Német Kupa együttes elhódításáért.