2024. május 9., csütörtök
BL- ÉS KL-SELEJTEZŐ

Zágrábban biztosra mennek

Nem bízza a véletlenre a továbbjutást a Bajnokok Ligája-selejtezőjének 2. fordulójából a zágrábi Dinamo, amely a párharc első felvonásán a kazah bajnok Asztanát fogadta a Maksimir Stadionban, és könnyedén, négy góllal diadalmaskodott. A horvát bajnok hatalmas mezőnyfölényben kezdte a találkozót, azonban jó fél óráig kellett várnia a vendégek első kapitulációjára, Petković lövését Špikić térítette kedvező irányba, becsapva a vendégek – egyébként horvát – kapusát, Čondrićot (36.). A jég megtörése után aztán már kevesebb gondja volt a Dinamónak, amely egy gyors gólzáporral valószínűleg a teljes párharcot dűlőre vitte. A hős Ivanušec lett, aki egy kipattanóra érkezve, majd fejjel és egy életerős távolabbi lövés révén is betalált, így negyed óra alatt (41., 43., 56.) mesterhármast jegyzett.

A Dinamo játékosai már az első mérkőzés után megnyugodhattak (Fotó: zagreb.info/Goran Mehkek/CROPIX)

A Dinamo játékosai már az első mérkőzés után megnyugodhattak (Fotó: zagreb.info/Goran Mehkek/CROPIX)

Meglepetésre csak döntetlenre volt képes a főtáblára is esélyes Galatasaray Vilniusban, a Žalgiris a becserélt Kazlauskas találatával a bírói ráadásban egyenlített, míg a Panatinaikosz a Dnyiprónál kezdett sikerrel, az ukrán város helyett Kassán mérkőztek a felek, és a görög bajnoki ezüstérmes 3:1-es előnyt épített ki magának a visszavágóra.

A Konferencia Ligában szervezési okokból már lejátszottak néhány 2. körös találkozót, de a meccsek javát ma bonyolítják le. A Debrecen az örmény Alashkert otthonában, a Vojvodina a ciprusi APOEL-nél, a Sepsi a szófiai CSZKA-nál, a Zalaegerszeg pedig Eszéken kezd, míg a BL-ből ide hulló Ferencváros a Shamrockot, a Kecskemét pedig a Rigát fogadja.

BL-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzések: Helsinki–Molde 1:0, Žalgiris–Galatasaray 2:2, Dinamo (Z)–Asztana 4:0, Dnyipro–Panatinaikosz 1:3, Servette–Genk 1:1, Zrinjski–Slovan 0:1, Breidablik–Köbenhavn 0:2. KL-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzések: Escaldes–Partizani 0:1, Hamrun–Dinamo (T) 2:1, The New Saints–Hesperange 1:1, Ballkani–Larne 3:0, Tre Penne–Valmiera 0:3.

Nyitókép: A Dinamo játékosai már az első mérkőzés után megnyugodhattak (Fotó: zagreb.info/Goran Mehkek/CROPIX)