2024. május 9., csütörtök
IX. NŐI VB

Norvégiának a körmére éghet…

Nagyon ráfázhat Norvégia az 1. forduló Új-Zéland elleni betli-vereségére a női világbajnokság csoportkörében. A skandinávok ugyanis a 2. fordulóban küzdelmes meccsen gól nélküli döntetlent játszottak Svájccal, ezzel két játéknap után egyetlen ponttal állnak, így a zárófordulóban már nem csak rajtuk múlik, hogy továbbjutnak-e a nyolcaddöntőbe. Ha ugyanis Új-Zéland vasárnap az alpesi országot is megvicceli legalább egy „iksszel”, akkor bajba kerülhetnek a norvégok, akiknek a Fülöp-szigetek ellen kötelező a papírforma-győzelem és a három pont besöprése. A szigetiek egyébként hatalmas meglepetésre borsot törtek a torna egyik társrendezőjének orra alá, így még őket sem lehet leírni, miközben Svájc eddigi négy pontjával lehet a legelégedettebb, és további eggyel garantálhatja a részvételét az egyenes kieséses szakaszban.

Eredmények, 1. forduló, H csoport: Kolumbia–Dél-Korea 2:0. 2. forduló, A csoport: Fülöp-szigetek–Új-Zéland 1:0, Svájc–Norvégia 0:0. A sorrend: Svájc 4, Új-Zéland és Fülöp-szigetek 3, Norvégia 1 pont.

Svájc és Norvégia nem bírt el egymással (Fotó: Beta/AP)

Svájc és Norvégia nem bírt el egymással (Fotó: Beta/AP)

Ide tartozik, hogy tegnap este kezdetét vette a Bajnokok Ligája és a Konferencia Liga selejtezőjének második köre. A BL-ben pályára lépett többek között a zágrábi Dinamo az Asztana ellen, a Galatasaray a Žalgirishez látogatott, a Panathinaikosz pedig a Dnyipróhoz. A mai program során vidékünkről a ljubljanai Olimpija lesz érdekelt, amely Bulgáriában kezdi a Ludogorec elleni párharcot.

Rekordösszeg Mbappéért!

Az al-Hilal világcsúcsot jelentő 300 millió eurós ajánlatot tett a PSG-nek, hogy leigazolja Kylian Mbappét. A párizsi klub engedélyt adott, hogy az al-Hilal tárgyaljon a francia válogatottal. A 24 éves Mbappé nem élt az egyéves opcióval, így a következő idény végén ingyen távozhatna a PSG-től, amikor a várakozások szerint a Real Madridban folytatná a pályafutását. Az átigazolási rekordot Neymar tartja, akit a PSG 2017-ben 222 millió euróért igazolt a Barcelonától.

Nyitókép: Svájc és Norvégia nem bírt el egymással (Fotó: Beta/AP)