2024. május 9., csütörtök
U19-ES EB

Egy sima, egy fordított

Kialakult a máltai junior fiú Európa-bajnokság döntős párosítása, de az oda várt csapatok közül csak az egyik játszhat majd vasárnap este az aranyért. Portugália kimondott esélyes volt Norvégiával szemben, és keveset is váratott ennek megpecsételésére, hiszen már az első félidő után hárommal vezetett (Gustavo Sa 4., Hugo Félix 17., tizenegyes és Ribeiro 31.). A dominált meccs második félidejének derekán aztán villámgyorsan két újabb gólt pakolt be szegény Magnus Ree hálójába (Ribeiro 66., Borges 69.), így végül elődöntőhöz képest szokatlan, 5:0-s kiütéssel lépett tovább.

Több izgalmat hozott a spanyolok és az olaszok csatája, amelyen a könnyedén eddig jutó hispánok számítottak esélyesebb félnek. Két szögesen ellentétes félidőt hozott a találkozó, az első félidőben nem rezdültek a hálók, a másodikban azonban beindult a gólgyártás. Meglepetésre a lényegesen kevesebb labdát birtokló itáliaiak mozdultak el a nulláról Vignato befejezésével (52.), ezt Barbera hamar kiegyenlítette (58.). Hasonló forgatókönyv játszódott le ismét, Pisilli precíz, bal alsóban kikötő lövése (66.) után Gasiorowski egy szabadrúgásra érkezve egalizált (74.). A harmadik olasz beköszönés viszont már földre vitte a spanyolokat: Hasa szögletét Lipani bólintotta a hálóba (85.), ezzel eldöntve a mérkőzést és döntőbe juttatva csapatát.

A spanyoloknak a harmadik olasz gólra már nem volt válaszuk (Fotó: goal.com/Getty Images)

A spanyoloknak a harmadik olasz gólra már nem volt válaszuk (Fotó: goal.com/Getty Images)

U19-es Eb, elődöntők: Portugália–Norvégia 5:0, Olaszország–Spanyolország 3:2.

KONFERENCIA-LIGA

Előnyben a DAC

A szlovák bajnokság második helyezettjeként már a Konferencia-liga selejtezőjének első körében érdekelt a DAC, amely a sorsolás szerint a grúz Gorival néz szembe ebben a fázisban. A dunaszerdahelyiek otthon kezdték meg a párharcot, és az első félidőben három perc alatt kétszer betaláltak, a harcias vendégek azonban még a pihenő előtt szépítettek, ami a végeredmény is maradt, úgyhogy a DAC még egyáltalán nem nyugodhat meg a visszavágó előtt.

KL, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzések: Tobol–Honka 2:1, Ararat–Egnatia 1:1, Inter Escaldes–Vikingur 2:1, Pyunik–Narva 2:0, Makedonija–Riga 0:1, Žilina–Levadia 2:1, Panevezys–Milsami 2:2, Haka–Crusaders 2:2, Magpies–Dundalk 0:0, Alashkert–Tivat 1:1, Domžale–Balzan 1:4, Dukagjini–Europa 2:1, Gzira–Glentoran 2:2, Hegelmann–Shkupi 0:5, Riga–Vikingur 2:0, Kutaisi–Sarajevo 2:2, DAC–Gori 2:1, Niedercorn–Gjilani 2:2, Penybont–Coloma 1:1, Akureyri–Connah's 2:0, Torshavn–Derry City 0:0, Shkendija–Haverfordwest 1:0, Tirana–Batumi 1:1, Vaduz–Grodno 1:2, Sutjeska–Cosmos 1:0, Željezničar–Minszk 2:2, La Fiorita–Zimbru 1:1, Linfield–Vilaznia 3:1, Maribor–Birkirkara 1:1.

Nyitókép: A spanyoloknak a harmadik olasz gólra már nem volt válaszuk (Fotó: goal.com/Getty Images)