2024. május 9., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Bosszantó iksz Feröeren

Még csak július közepén járunk, de már kezdetét vette az újabb nemzetközi klubszezon éles szakasza, ugyanis lejátszották az első BL-selejtezős ütközeteket. Kedden este már a magyar bajnok Ferencváros is pályára lépett, amely a feröeri címvédő Klaksvík vendége volt a számunkra pillanatnyilag elképzelhetetlen, hűvös (8 fok), szeles időjárásban. Sztanyiszlav Csercseszov együttese ígéretesen kezdett, elsősorban a friss NB I-es gólkirály Varga Barnabás révén többször is veszélyeztetett, de nem tudta megtörni a házigazdák védelmét. Ehhez több tényező is hozzájárult, például, hogy a szigetországban javában tart a bajnoki idény, így a házigazda abszolút csúcsformában, lendületben focizott műfüves és a megszokottnál kisebb pályáján… Ennek eredményeként Dibusz Dénesnek is akadt védeni valója, sőt, egyszer a kapufa mentette meg a Fradit, az utolsó sípszónál azonban még mindig gól nélküli döntetlent mutatott a kijelző.

Klaksvíkban Dibusz Dénesnek is bőven akadt dolga (Fotó: fradi.hu)

Klaksvíkban Dibusz Dénesnek is bőven akadt dolga (Fotó: fradi.hu)

A budapestiek orosz szakvezetője higgadtan értékelt, emlékeztetve rá, hogy a visszavágón már kötelező a győzelem. „Tisztában voltunk vele, hogy kőkemény mérkőzés vár ránk, ellenfelünk nem véletlenül lett bajnok, és idén is tizenhatból tizenhat bajnokiját nyerte meg” – mondta a tréner. „A Klaksvíkot egyáltalán nem szabad lebecsülni, győztes mentalitás jellemzi, de felvettük a harcot. Szerettünk volna előnnyel hazautazni, de ezúttal ez nem jött össze. A budapesti visszavágó teljesen más lesz, új mérkőzés kezdődik, ki kell harcoljuk a továbbjutást!” – fogalmazott.

A játéknap kisebb meglepetései, hogy az izlandi Breidablik Írországban szerzett előnyt a Shamrock ellen, a koszovói Ballkani pedig két góllal vezet a fehérorosz BATE elleni párharcban.

Eredmények, BL-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzések: Urartu–Zrinjski 0:1, Lincoln–Karabag 1:2, Zalgiris–Struga 0:0, Hamrun–Maccabi (H) 0:4, Olimpija Ljubljana–Valmiera 2:1, Rakow–Flora 1:0, Ballkani–Ludogorec 2:0, Klaksvík–Ferencváros 0:0, Partizani–BATE 1:1, Shamrock–Breidablik 0:1.

Nyitókép: Klaksvíkban Dibusz Dénesnek is bőven akadt dolga (Fotó: fradi.hu)