2024. május 9., csütörtök
EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

Farkasok estéje

Az Örök Városban rendezték az Európa-liga negyeddöntőjének legérzelemdúsabb visszavágóját, ahol a Roma minimális hátrányban fogadta a Feyenoordot. A Farkasok Spinazzola precíz, jobb alsóba guruló lövésével kiegyenlítették a párharcot (60.), de a hollandok a hajrára fordulva visszavették az összesített előnyt a Szymański beadását életerősen befejelő Igor Paixao találatával (80.). Mégsem hozott döntést a rendes játékidő, hiszen a negyedórával korábban becserélt Dybala a végjátékban ügyesen fordult le védőiről, és okosan lőtt a kapu jobb oldalába, felrobbantva a Stadio Olimpicót (89.). Összesített 2:2-ről jöhetett tehát a folytatás, amelyben a lélektani fölényben focizó rómaiak meg is lovagolták ezt a hullámot, és a 101. percben remek akciót vittek, amely végén Abraham jobbról passzolt laposan középre, a labdát pedig El Shaarawy pöckölte a hálóba. Az euforikus hazai közönség ünnepét Pellegrini tette teljessé (109.), aki az Abraham Bijlow kapusról kijövő lövését bikázta be a kapu közepébe.

Dybala az utolsó pillanatban mentette hosszabbításra a találkozót (Fotó: Beta/AP)

Dybala az utolsó pillanatban mentette hosszabbításra a találkozót (Fotó: Beta/AP)

A negyeddöntő slágerének visszavágóján a Sevilla 3:0-val gázolta le a Manchester Unitedet (en-Nesziri, Bade, en-Nesziri), így életben tartva a reményt, hogy elfeledtesse szurkolóival a pocsék bajnoki szereplést.

A Konferencia Ligában a topfavoritnak tekintett West Ham a belgiumi 1:1 után Londonban már érvényesítette a papírformát a Gent ellen. Firenzében váratlan izgalmakat okozott a Lech, amely a hazai, poznańi 4:1-es zakó után 3:0-ra is vezetett a Fiorentina vendégeként, de a Viola Sottil és Castrovilli révén az utolsó negyedórában megakadályozta a szégyenletes lebőgést.

El, negyeddöntő, visszavágók: Roma–Feyenoord 2:1, h. u. 4:1 (tj. a Roma 4:2-vel), Royale Union–Leverkusen 1:4 (tj. a Leverkusen 5:2-vel), Sevilla–Manchester United 3:0 (tj. a Sevilla 5:2-vel), Sporting–Juventus 1:1 (tj. a Juventus 2:1-gyel). Az elődöntőben (az első csapat kezdi otthon a párharcot): Juventus–Sevilla, Roma–Leverkusen. KL, negyeddöntő, visszavágók: AZ Alkmaar–Anderlecht 2:0 (tj. az AZ 2:2-vel, tizenegyesek után 4:1-gyel), Fiorentina–Lech 2:3 (tj. a Fiorentina 6:4-gyel), Nice–Basel 1:1, h. u. 1:2 (tj. a Basel 4:3-mal), West Ham–Gent 4:1 (tj. a West Ham 5:2-vel). Az elődöntőben: Fiorentina–Basel, West Ham–Az Alkmaar.

Nyitókép: Dybala az utolsó pillanatban mentette hosszabbításra a találkozót (Fotó: Beta/AP)