2024. április 30., kedd
EURÓPA-LIGA

A Vidi a második helyért

A rossz rajt – a BATE elleni hazai vereség – után kevesen gondolták volna, hogy a Vidi csapatának esélye nyílhat arra, hogy az Európa-liga negyedik fordulója után a második, vagyis továbbjutóhelyen álljon a Chelsea fémjelezte L csoportban. Mégis, a mai budapesti, PAOK elleni mérkőzés (18.55, Sport 1) után Marko Nikolić csapata a második helyre ugorhat – ehhez „csupán” meg kell ismételnie a két héttel ezelőtti bravúrt, amikor idegenben verte a PAOK-ot. A 9 pontos angol gigász mögött jelenleg a magyarokon kívül a görögök és a BATE is 3-3 ponttal áll, és mivel a fehéroroszok a Chelsea-t fogadják, nagyon valószínű, hogy a magyarországi mérkőzés győztese kerül lépéselőnybe. Az egyre jobb formában focizó székesfehérváriaknak most a hazai közönség és a két hete elért nagy győzelem is önbizalmat adhat.

Nehezebb dolga lesz hazai pályán a Vidinek az alapember Anel Hadžić szerint. A középpályás rámutatott, Szalonikiben még őket segítette a meglepetés ereje, a görögök nem tudták, mire számíthatnak. „Ezúttal jobban fel fognak készülni belőlünk. Nem kétséges, hogy jobban játszanak majd, mint két hete, hiszen győzniük kell, ha nem akarják elveszíteni a továbbjutási esélyeiket” – magyarázta a bosnyák, hozzátéve, hihetetlen egység és összetartás van a csapatban, és akár még a görögországi játéknál is jobbra képesek. „Azonban nem a játék minőségén lesz a hangsúly, hanem a három pont megszerzésén. Nem szabad elborulnunk, a forró szívnek hideg fejjel kell párosulnia. Nem hibázhatunk semmilyen téren, egyszerűen nem adhatjuk meg az esélyt a görögöknek, hogy megverjenek minket.”

A H csoportban a Lazio kiejtheti a Marseille-t a versengésből, és a Milan vendégeskedése a Betisnél is izgalmakat ígér – az andalúziaiak két hete Olaszországban verték a Rossonerit.