2024. május 9., csütörtök
EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

Az Old Traffordra maradt a döntés

Döntőnek is beillő párharcot rendeztek az Európa-liga egyenes kieséses szakaszának 1. fordulójában a barcelonai Camp Nouban, ahol a házigazda a Manchester Unitedet fogadta. A trófeára esélyes gárdák az első félidő kiélezett helyzetei ellenére találat nélkül gyűrték egymást, a második felvonásban azonban kiszakadt a gólzsák. Az 50. percben Raphinha jobb oldali szögletére Alonso érkezett a hosszú kapufánál, és a bal alsóba bólintott. Alig ért véget azonban a hazai szurkolók öröme, egy gyors manchesteri támadás végén Rashford tört a tizenhatosba a jobb oldalon, és Ter Stegen és a kapufa között elbombázva kilőtte a jobb alsót (52.). Sőt, a vendégek hamarosan már a vezetést ünnepelhették, amikor ismét a villámgyors támadó cselezett be a legszélről az alapvonal mellett, középre bombázott, a játékszer pedig a tisztázni igyekvő Koundéról vágódott a házigazda hálójába (59.). A slusszpoén azonban a Barcáé volt, amely a 76. percben egyenlített, ami később a végeredménynek bizonyult: jobbról Raphinha lőtt élesen a vendégkapu elé, ahol Lewandowski mozdult a beadásra, a lengyel azonban nem ért hozzá a labdához, így az becsapta De Gea kapust.

Rashford életveszélyesen játszott a barcelonai tizenhatos környékén (Fotó: Beta/AP)

Rashford életveszélyesen játszott a barcelonai tizenhatos környékén (Fotó: Beta/AP)

Remek eredménnyel kezdte meg a Konferencia Liga nyolcaddöntőbe kerülésért játszott körét a Partizan, amely a moldovai Seriff ellen lépett pályára Tiraspolban. Gordan Petrić tanítványai a zöld-foki Ricardo Gomes szerencsésen megpattanó lövésével (45.) megnyerték a meccset, így előnyös helyzetből várhatják a jövő heti belgrádi visszavágót.

Európa-liga, 1/16, 1. mérkőzések: Ajax–Union 0:0, Barcelona–Manchester United 2:2, Salzburg–Roma 1:0, Sahtar–Rennes 2:1, Leverkusen–Monaco 2:3, Juventus–Nantes 1:1, Sevilla–PSV 3:0, Sporting–Midtjylland 1:1. Konferencia Liga, 1/16, 1. mérkőzések: Bodø/Glimt–Lech 0:0, Braga–Fiorentina 0:4, Qarabağ–Gent 1:0, Trabzonspor–Basel 1:0, AEK Larnaka–Dnyipro 1:0, Lazio–Kolozsvár 1:0, Ludogorec–Anderlecht 1:0, Seriff–Partizan 0:1.

Nyitókép: Rashford életveszélyesen játszott a barcelonai tizenhatos környékén (Fotó: Beta/AP)