2024. május 20., hétfő
BIRKÓZÁS – U20-AS EB

Egy magyar bronz a szabadfogásban

A spanyolországi Compostellában befejeződött a junior Európa-bajnokság, amelynek zárónapján született még egy magyar érem: a szabadfogás 61 kg-os súlycsoportja bronzmérkőzésén Mizsei Zoltán 8:3-ra legyőzte a spanyol Alvarezt. Angyal Krisztiánnak (92 kg) is megvolt ez az esélye, de ő szintén a bronzmeccsen 5:2-re kikapott a bolgár Szalievtől. Csapatversenyben igen izgalmasan alakult a végső sorrend, mivel a későbbi győztes azeriek csak egy ponttal előzték meg a törököket, de az örmények sem maradtak le sokkal.

A héten Kaposváron folytatódik az Eb-sorozat, ott 6–9. között az U15-ös kontinensviadalt rendezik meg.

Európa-bajnokok, szabadfogás, 57 kg: Ruszlan Abdulajev (azeri). 61 kg: Jejhun Allahverdijev (azeri)… 3. Mizsei Zoltán (magyar). 65 kg: Mikita Zubal (ukrán). 70 kg: Ibrahim Yaprak (török). 74 kg: Wolf Stas (német). 79 kg: Otari Adeisvili (grúziai). 86 kg: Rahim Magamadov (franciaországi). 92 kg: Knyaz Iboyan (örmény)… 5. Angyal Krisztián (magyar). 97 kg: Ivan Primacsenko (ukrán). 125 kg: Hakan Buyukcingil (török). Csapatban: 1. Azerbajdzsán 143, 2. Törökország 142, 3. Örményország 125… 8. Magyarország 49 pont stb.

A Zenta csapata Dunaszerdahelyen

A Zenta csapata Dunaszerdahelyen

Remekeltek a zentaiak a Felvidéken

A hétvégén Dunaszerdahelyen rendezték meg a 2023-as Csallóközi Nagydíjat, amelynek fő szervezője a bősi klub volt. A kiválóan megszervezett utánpótlástornára 11 országból 25 egyesület 185 versenyzőt nevezett, Vajdaságból a Zenta, a Potisje és a Spartacus képviseltette magát. A mieink közül a legtöbb érmet a Molnár Miklós vezette zentaiak szerezték, hiszen a hét nevezett gyerek közül hat a dobogóra állt, a szabadkaiak öt, a kanizsaiak pedig három érmet szereztek. A zentaiak közül Olajos Dominik, Csépe Ádám és Fodor Martin nyert a saját kor- és súlycsoportjában, Namesztovszki László, Horváth László és Olajos Dávid ezüstérmes lett, Kolompár Denisz pedig az 5. helyen végzett. A Sulyok Csaba vezette Potisje kölykei közül Dobó Dániel és Böde Bence aranyérmes lett, Sulyok Marcell a dobogó legalsó fokára állhatott fel, 4. Habi Dániel, 5. Bálint Árpád és Vass Edvin. A szabadkaiakat Faragó Krisztián irányította: 1. Buljovčić Mihajlo és Molnár Leó, 2. Juhász Dániel, Tankosić Dragan és Szerencse Levente.

Nyitókép: A Zenta csapata Dunaszerdahelyen