2024. április 27., szombat

Nagybecskereken maradt a titulus

Szombaton a címvédő Proleter otthonában, Nagybecskereken rendezték meg a Szuperliga idei bajnokságának rájátszását, amely nem sokban különbözött a tavalyitól, rajtban annyival, hogy ezúttal némi meglepetésre a Kragujevac jutott el a négyes döntőig, ám ott már nem sokat tehetett, mert például az elődöntőben nagyon csúnya vereséget mért rá a Proleter, hiszen hét technikai tussal és végül egy kétvállas tusgyőzelemmel verte meg. Az igazi dráma viszont ezután következett, mert a Spartacus és a belgrádi Partizan igencsak egymásnak feszült. Végül döntetlen lett az eredmény, és a szabadkaiak azzal jutottak be a döntőbe, hogy Nagy Szebasztián a renoméjához méltóan technikai fölénnyel győzte le Gavrilovićot.

A döntő sem volt izgalommentes, hiszen mégis két olyan csapat esett egymásnak, amelyek soraiban világbajnokok vannak, de ezúttal elmaradt a nagy rangadó Nemes Máté és az említett Nagy között, mert Nemes ezúttal testvére, Viktor igazi súlycsoportjában, a 77 kg-ban szerepelt. A Proleternek viszont nagyobb merítési lehetősége van, így már a nehézsúly előtt bebiztosította a győzelmét, megszerezve ezzel a klub történetének 19. csapatbajnoki titulusát.

Kiváló hetük volt tehát a nagybecskerekieknek, hiszen az újabb bajnoki cím mellett Željko Trajkovićot, a Szerbiai Birkózószövetség elnökét – sőt az egész szerbiai sportágat – olyan megtiszteltetés érte, hogy a szerbiai kormány kinevezte őt miniszterhelyettesnek a sport terén.

Visszatérve a bajnokságra, érdekesség, hogy a négyes döntőben a legidősebb versenyző Milan Marić volt a maga 44 évével (Kragujevac), a legfiatalabb pedig a 16 éves Mihajlo Alimpijević (Partizan). Az év legjobb ligaversenyzőjének Ali Arszalant (Spartacus) kiáltották ki, a legjobb fiatal (20 évig) Andrija Mihalović (Proleter) lett, a legjobb edzőnek Vojislav Trajkovićot (Proleter) nevezték ki, a legjobb bíró pedig a magyarkanizsai Táborosi Áron.

Eredmények, elődöntő: Proleter–Kragujevac 8:0, Spartacus–Partizan 4:4. A 3. helyért: Partizan–Kragujevac 6:2. Döntő: Proleter–Spartacus 5:3 (Részeredmények, 60 kg: Kolompár 1:0 (k. n.). 67 kg: Tibilov–Dimitrijević 1:0 (8:0, t. t.). 72 kg: Sremac–Nagy 0:1 (0:10, t. t.). 77 kg: Nemes M.–Pitić 1:0 (8:0, t. t.). 82 kg: Arszalan 0:1 (k. n.). 87 kg: Nemes V.–Krstin 1:0 (9:0, t. t.). 97 kg: Đukić–Horváth 1:0 (12:1, t. t.). 130 kg: Supić–Franjković 0:1 (0:4, tus).