2024. május 8., szerda
BIRKÓZÁS – U17-ES VB, ISZTAMBUL

Zalánt egyiptomi állította meg

Az Eb után a tegnap Isztambulban megkezdődött U17-es világbajnokság sem indult túl jól Pék Zalánnak (65 kg). Tiranában a negyeddöntőben esett ki, itt már a nyolcaddöntőben 6:0-ra kikapott az egyiptomi Abdelrehimtől. A zentai fiatalember pedig kiválóan kezdett, a selejtezőben 6:1-re verte az iráni Szaedit… A szerbiaiak közül tegnap szőnyegre lépett még Ognjen Todosijević (71 kg), Dušan Stokić (80 kg) és Stevan Kojić (92 kg).

Nemes Máté ezüstérmes Varsóban

A lengyel fővárosban a hétvégén rendezték meg a hagyományos nemzetközi birkózóversenyt, amelynek a kötöttfogású része a 66. Władysław Pytlasiński-emlékverseny, szabadfogásban a 32. Wacław Ziółkowski-emléktorna volt, a nők mezőnye pedig 27. alkalommal birkózta a lengyel nyílt bajnokságot. A szerbiai versenyzők két érmet szereztek kötöttben, a 67 kg-os súlycsoportban a zentai Nemes Máté a döntőben a norvég Thorensentől kapott ki, és ezüstérmes lett, 60 kg-ban viszont a honosított Georgij Tibilov nem talált legyőzőre, így a dobogó legfelsőbb fokára állhatott fel.

A magyar különítményben a kötöttfogású csapat hiányában inkább a lányok jeleskedtek, Szabó Nikolett (59 kg) arany-, Bognár Erika (55 kg) ezüst-, Szabados Noémi (68 kg) és Antal Dániel (szabadfogás, 70 kg) bronzérmet nyert.

Ez volt a szeptember derekán sorra kerülő belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokság utolsó nagy felkészülési viadala, szombaton Mladenovacon a szintén hagyományos Ljubomir Ivanović Gedža nemzetközi emléktornán vitézkedhet még a mezőny.