2024. április 30., kedd

Legalább a „hazai” ligában megy…

Több mint három hét után először lépett pályára a regionális ABA-ligában a Crvena zvezda. Dejan Radonjić gárdája – amely az Euroligában kilencmeccses vereségsorozatban jár – Splitben lépett pályára, ahol a csapatok sokáig kiegyenlített küzdelmet vívtak. Végül a negyedik felvonás eleje bizonyult döntőnek, a Zvezda 62:54-re elhúzott, ami a gyér ponttermést hozó percekben bőven elegendő volt a sikerhez.

ABA-liga, a 20. fordulóban: Split–Crvena zvezda 60:71. Az élcsoport: Mornar (–1) és Igokea (–1) 34, Cedevita Olimpija (–2) és Mega 33, Budućnost (–3) 31, Crvena zvezda (–4) 30 pont stb.

A szerb lányok a B csoportban

Valenciában kisorsolták a júniusi női Európa-bajnokság csoportbeosztását. A spanyol városban és a franciaországi Strasbourgban rendezendő kontinenstorna csoportgyőztesei egyenesen a negyeddöntőbe jutnak, a kvartettek második és harmadik helyezettjei pedig a nyolcaddöntőbe. Szerbia a B jelű négyesben kapott helyet Olaszország, Montenegró és Görögország mellett.

Az Eb csoportbeosztása, A csoport: Spanyolország, Svédország, Fehéroroszország, Szlovákia. B csoport: Szerbia, Olaszország, Montenegró, Görögország. C csoport: Belgium, Szlovénia, Törökország, Bosznia-Hercegovina. D csoport: Franciaország, Oroszország, Csehország, Horvátország.