2024. június 16., vasárnap
NBA

Megizzadt a Celtics

Bostonban vette kezdetét a tengerentúli elitliga főcsoportdöntős időszaka. A keleti konferencia fináléjában minden szakértő szerint az alapszakaszt kimagaslóan legjobb mérleggel megnyerő első kiemelt a favorit az Indianával szemben, ehhez képest a TD Garden közönsége meglepően kiegyenlített csatát követhetett figyelemmel, amelyen a Celtics hiába kezdett 12:0-val, a csapatok az Pacers erőfeszítése révén 64:64-gyel mentek el a félidőre.

A térfélcsere után ismét kézbe vették az irányítást Jayson Tatumék (36), már 92:79-re is vezettek, de a roppant kiegyensúlyozott csapatteljesítményt szállító vendégek ismét felzárkóztak, olyannyira, hogy hat másodperccel a dudaszó előtt még a hazai Jaylen Brownnak (26) kellett egy triplával kiharcolnia a hosszabbítást. Ebben aztán már végleg a Boston javára billent az eredmény, de a találkozó figyelmeztető jel lehet a bajnokesélyesnek. A győztesnél az említetteken kívül még Jrue Holiday (28) termelt kimagaslóan, míg a Pacers részéről Tyrese Haliburton (25), Pascal Siakam (24) és Myles Turner (23) számlált húsz pont fölött, de ezenkívül négyen jutottak el legalább 12-ig, ami ígéretes tény lehet a következő összecsapásokra nézve.

Időközben az NBA hivatalos honlapján nyilvánosságra hozták az év első és második védekező csapatát. A „kezdő” keretben nem meglepő módon ott van a nemrég negyedszerre Év Védője díjjal jutalmazott Rudy Gobert (Minnesota), az Év Újoncának választott Victor Wembanyama (San Antonio), valamint Bam Adebayo (Miami), Anthony Davis (LA Lakers) és Herb Jones (New Orleans). A második csapatban Alex Caruso (Chicago), Jrue Holiday (Boston), Jaden McDaniels (Minnesota), Jalen Suggs (Orlando) és Derrick White (Boston) kapott helyet.

NBA, playoff, főcsoportdöntő, kelet: Boston–Indiana 117:117, h. u. 133:128 (a sorozatban 1:0).

Nyitókép: Jayson Tatumék váratlanul nehezen nyerték meg a sorozat első mérkőzését (Fotó: Beta/AP)