2024. április 27., szombat

Edwards elegendő a Farkasoknak?

Komoly változást hozhat az elitliga nyugati főcsoportjának legszűkebb élmezőnyében, hogy Karl-Anthony Towns a bal térdének meniszkuszszakadása miatt hosszú hetekre kidőlt. A sokáig a főcsoportot vezető Minnesota klasszis magasembere a csapat támadógépezetének egyik alapköve volt, most azonban épp az alapszakasz hajrájához közeledve, a leendő rájátszásbeli pályaelőnyökről döntő helyezkedés időszakában néz kihívás elé a Timberwolves. A Farkasok az elmúlt hét során két vereséggel a szoros harmadik helyre csúsztak vissza az Oklahoma és a Denver mögé, és még hátrafelé is tekingethetnek a Clippers miatt.

Szerdán azonban némileg megnyugodhattak, miután épp az említett riválist verték meg Los Angelesben, a második negyedben meglévő vaskos, 22 pontos hátrányból (57:35) felállva. Ekkora fordulathoz persze nagy szükség volt a teljes ligában magasan legjobbnak számító védelmükre, amit továbbra is a francia torony Rudy Gobert vezényel a gyűrű alól. Támadásban viszont az eddiginél jóval nagyobb szerep juthat Anthony Edwardsnak, aki amellett, hogy alacsony posztokon a legszívósabb védők közé tartozik, egyre megbízhatóbb és hatékonyabb ponttermelőnek számít, így most nagymértékben tőle függ, hogy a Wolves mennyire szenvedi meg Towns kényszerpihenőjét. Edwards a Clippers elleni diadalon 37 pontot szórt, és teljesítménye arra enged következtetni, hogy elbírhatja a megnövekedett nyomást a vállán.

Nagy verést – utóbbi négy meccsen a harmadikat – kapott Sacramentóben a Milwaukee, amely szemlátomást Doc Rivers vezetőedzői tevékenysége alatt sem tudta igazán rendezni sorait, annak ellenére, hogy bajnoki babérokra tör. A Bucks a Cleveland hasonló botladozásának köszönhetően egyelőre tartja a Boston mögötti második helyet keleten, míg a Kings hetedik nyugaton, hajszálnyira elmaradva a biztos playoffhelyen álló Phoenix mögött.

NBA, alapszakasz: New York–Philadelphia 106:79, Memphis–Washington 109:97, Oklahoma–Indiana 111:121, San Antonio–Houston 101:103, Utah–Boston 107:123, LA Clippers–Minnesota 100:118, Sacramento–Milwaukee 129:94. Eurokupa, negyeddöntő: Bourg–Prometej 95:82.

Nyitókép: Towns hiányában hatalmas felelősség hárul Anthony Edwardsra (balról) a Minnesota támadásában (Fotó: Beta/AP)