2024. április 29., hétfő

Nagyot fordított a DVTK

Sikerrel kezdte meg a francia Villeneuve elleni párharcát a DVTK együttese a női Euroliga negyeddöntőjében. A miskolci lányok nagyon halványan, teljesen szétesett védelemmel kezdtek, aminek a vendégek 26:14-es vezetése volt a következménye az első negyed után. Sőt, egy ideig még tovább tartott a hullámvölgy, és 31:14-nél úgy tűnt, hogy a Villeneuve elveszi a magyar csapat pályaelőnyét. Ezután azonban Völgyi Péter vezetőedzőnek fokozatosan sikerült összekapnia a DVTK játékát, és a házigazda több futással már a nagyszünetig egyetlen pontra zárkózott fel (35:36).

A térfélcsere után aztán kitartott a visszavett lendület, és a miskolci közönség egyre inkább a saját csapata javuló játékának örülhetett, aminek a zárónegyedre fordulva már 60:51-es előny lett az eredménye. A siker ezután nem került veszélybe, a magyar gárda Kaila Charles (18) és Lelik Réka (16) vezetésével behúzta első győzelmét a két sikerig tartó párharcban.

Eredmények, Női Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzések: Fenerbahçe–Avenida 98:91, Mersin–Zaragoza 79:62, DVTK–Villeneuve 78:66, USK Prága–Schio 78:60.