2024. május 9., csütörtök

Borultak a papírformák

Elkezdődött az egyenes kieséses szakasz az elitliga alapszakaszába ágyazott szezonközi tornán, amely az NBA körüli berkekben némileg megosztja a véleményeket a súlyát illetően. Annyi bizonyos, hogy kedd hajnalban izgalmas összecsapásokon dőlt el egy-egy keleti és nyugati döntős kiléte. Indianapolisban a házigazda Pacers ismét remeklő irányítójával, Tyrese Haliburtonnel (26-10-13) vezetve, kiegyensúlyozottabb csapatteljesítménnyel verte vissza az esélyesebbnek tartott Boston rohamait, amelynek soraiban ezúttal is Jason Tatum (32) és Jaylen Brown (30) nyújtott klasszis teljesítményt.

Az első nyugati elődöntőben a Sacramento volt a házigazda, De’Aaron Fox (30) és Domantas Sabonis (26-13-10) gárdája azonban a második negyedtől kezdve folyamatosan futott a New Orleans után, de Brandon Ingramék (30) az utolsó dudaszóig megőrizték előnyüket.

NBA, szezonközi torna, főcsoport-elődöntő, kelet: Indiana–Boston 122:112. Nyugat: Sacramento–New Orleans 117:127. ABA-liga, 10. forduló: Studentski Centar–Mega 89:82. Az élcsoport: Crvena zvezda 19, Igokea 18, Partizan, Budućnost és Cedevita Olimpija 17 pont stb.

Nyitókép: Tyrese Haliburton védekezik Jayson Tatumon (Fotó: Beta/AP)