2024. május 9., csütörtök

A középdöntő a tét

A szerb válogatott elszenvedte második vereségét a svéd–norvég–dán közös rendezésű női világbajnokságon, miután az E csoport vasárnap esti rangadóján simán alulmaradt Romániával szemben. Uroš Bregar együttese a Dánia elleni nyitómeccsen remekelt, akkor a lányok lendülete csak a hajrában tört meg, így remélni lehetett, hogy a második fordulóban a nemzeti együttes nemcsak megszorongatja, de meg is veri a szomszédokat.

Sajnos nem így lett, a szerbek vontatottan, szemmel láthatóan fáradtan játszottak, rengeteget hibáztak, így a rivális már az első félidőben megnyugtató előnyt szerzett (19:13). A szünetet követően elsősorban az adai Kubina Molli bravúros hárításainak köszönhetően Szerbia ugyan faragott hátrányából, a fellángolás azonban csak átmeneti volt, a románok néhány perc múlva újfent felülkerekedtek, és a lefújásig már a kezükben tartották a meccset. Szerbia ma 18 órakor Chile ellen zárja az alapszakaszt, a mérkőzés győztese megszerzi a harmadik helyet a csoportban, és bejut a középdöntőbe, míg a vesztes az alsóházi rájátszásban folytatja szereplését az Elnök Kupáért.

A magyar válogatott hétfő este Montenegróval meccselt a csoportelsőségért, az már korábban biztossá vált, hogy Golovin Vlagyimir tanítványai továbbjutnak. A C és a G csoport küzdelmei vasárnap este véget értek, a norvégok és a spanyolok százszázalékos mérleggel kerültek a középdöntőbe.

Eredmények, 2. forduló, A csoport: Horvátország–Kína 39:13, Svédország–Szenegál 26:18. Az állás: Svédország 4, Horvátország 3, Szenegál 1, Kína 0 pont. E csoport: Románia–Szerbia 37:28, Dánia–Chile 46:11. Az állás: Dánia és Románia 4, Szerbia és Chile 0 pont. 3. forduló, C csoport: Ausztria–Grönland 43:23, Norvégia–Koreai Köztársaság 33:23. A végeredmény: 1. Norvégia 6, 2. Ausztria 4, 3. Koreai Köztársaság 2, 4. Grönland 0 pont. G csoport: Spanyolország–Brazília 27:25, Ukrajna–Kazahsztán 37:24. A végeredmény: 1. Spanyolország 6, 2. Brazília 4, 3. Ukrajna 2, 4. Kazahsztán 0 pont.

A mai program, A csoport: Kína–Szenegál (18.00), Svédország–Horvátország (20.30). E csoport: Szerbia–Chile (Arena Premium 1, RTS 2), Dánia–Románia (20.30, Arena Sport 4).

 

Nyitókép: A románoknak nem okozott különösebb fejtörést a szerbek legyőzése (Fotó: Beta)