2024. április 27., szombat
CSAPAT-EB

Nyolcaddöntőben a magyar lányok

A magyar női válogatott csoportgyőztesként jutott be a nyolcaddöntőbe a Malmőben zajló csapat-Európa-bajnokságon. A Póta Georgina, Madarász Dóra és Bálint Bernadett összeállítású gárda előbb a belgákat verte meg 3:0 arányban, majd az F csoport rangadóján óriási csatában az ukránokat múlta felül 3:2-re, így két sikerrel az élen zárt. A nyolcaddöntőket csütörtökön rendezik. Az Izabela Lupulesku, Surján Szabina, Makszuti Anetta felállításban szereplő szerb válogatott a portugáloktól elszenvedett 3:2-es vereséggel nyitott Svédországban.

Póta Georgináék a belgákat és az ukránokat is legyőzték (Fotó: ETTU)

Póta Georgináék a belgákat és az ukránokat is legyőzték (Fotó: ETTU)

A férfiválogatottak mérlege eddig egy-egy vereség, a magyarok Portugáliától, a szerbek pedig a franciáktól kaptak ki simán.

Az Eb-re a kontinens 24-24 legjobb együttese jutott ki, mindkét nemnél nyolc háromcsapatos csoportot alakítottak ki, ezekből az első két-két gárda lép tovább az egyenes kieséses szakaszba. A torna vasárnapig tart, a negyeddöntősök kijutnak a jövő évi dél-koreai csapat-vb-re, további négy hely pedig azoknak a nyolcaddöntős csapatoknak jut, amelyek a legjobb pozíciót foglalják majd el az októberi világranglistán. A malmői Eb győztese kvótát szerez a párizsi olimpiára, az 1–18. helyezettek pedig selejtező nélkül jutnak ki a 2025-ös csapat-Eb-re.

Nyitókép: Póta Georgináék a belgákat és az ukránokat is legyőzték (Fotó: ETTU)