2024. április 30., kedd
ASZTALITENISZ

Továbbjutott a Novi Sad

A Novi Sad csapata bejutott a női ETTU-kupa negyedik fordulójába: az újvidéki gárda, amelyet a zentai Makszuti Anetta, a két topolyai lány, Truzsinszki Viktória és Fenyvesi Anna Zsófia, valamint Aleksandra Savić alkot, pénteken este a SPENS asztalitenisz-termében mintegy 200 néző előtt 3:1 arányban nyert a romániai Dumbravita ellen, és december 18-án a nyolcaddöntőben a cseh Hodonínnal mérkőzik a negyeddöntőért, s a győztes következő ellenfele a Bajnokok Ligája egyik csoportjának harmadik helyezettje lesz.

Két jó képességű csapat mérkőzésének lehettünk szemtanúi, amelyet végül is a valamivel tapasztaltabb hazaiak nyertek meg. Külön érdeklődés előzte meg a vendégek legjobbjának, Adina Diaconunak a játékát, aki az idei ifjúsági Eb-n nyert érmekkel együtt a korosztályos kontinensbajnokságokon összesen már 10 aranyat szerzett, amivel az öröklistán a magyar Wirth Gabriellával és a román Otilia Bădescuval a harmadik helyet osztja. Több aranyat csak a fehérorosz Vlagyimir Szamszonov (13) és a romániai színekben versenyező Szőcs Bernadett (11) nyert.

A nap legjobb meccsén Makszuti Anetta szoros csatában, a fonákon szerzett fölénnyel múlta felül Andrea Zanfirt, majd a kulcsfontosságú találkozón Truzsinszki Viktória okosan asztalközelből gyors tempót szorgalmazott, így nem engedélyezte kibontakozni a tehetséges Diaconut. Egyenrangú volt Fenyvesi meccse is Michaela Dospinával, amelyben a hazainak nem volt szerencséje. A negyedik játszmában ugyanis 6:10-ről egyenlített, majd a háló teteje vitte el a következő pontot, a döntő szettben pedig 3:9-ről jött vissza 9:10-re, de a legfontosabb pontot azután mégsem nyerte meg. Makszuti a második győzelmét Diaconu ellen szerezte. Anetta az első játszmában személyesen is megismerhette a románt, s amikor már mindennel tisztában volt, a következő három játszmát magabiztosan nyerte.

ETTU-kupa, 3. forduló: Novi Sad–Dumbravita 3:1

Részletes eredmények: Makszuti–Zanfir 3:2 (–13, 8, –12, 8, 6), Truzsinszki–Diaconu 3:1 (6, 8, –8, 4), Fenyvesi–Dospina 2:3 (6, –6, 7, –10, –9), Makszuti–Diaconu 3:1 (–10, 9, 6, 8).