2024. április 29., hétfő
SPORTHÍREK

Elhalasztották a Szeged mérkőzését

KÉZILABDA

Elhalasztották a Szeged mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligája mai csoportkörében. A Tisza-parti együttesben újabb játékosnál igazolták a koronavírus-fertőzést, az európai szövetség (EHF) pedig hivatalosan is értesítette az érintetteket, hogy elnapolja a szkopjei Vardar elleni összecsapást, amelyet egy későbbi időpontban játszanak le.

A lányok készülnének…

LjubomirObradović irányításával a szerb női válogatott megkezdte közös edzőtáborát, a csapat hétfőn átesett az előirányzott koronavírusteszteken, a hetet pedig a hazai labdarúgó-szövetség ópázovai központjában tölti. A szövetségi kapitány ugyan minden játékosára számított az összetartás során, a rajt előtt azonban át kellett alakítani a keretet, a koronavírus-járvány alaposan átírta a terveket. „A francia, a román és a magyar klubok ajánlása szerint az ott játszó kéziseink ezúttal nem csatlakoznak hozzánk. Visszatérésükkor karanténba kerülnének, ráadásul egyesületeik felvetették, hogy meg is büntetik őket, ha hazautaznak. Egyesek fizetéscsökkentést és egyéb szankciókat helyeztek kilátásba. Az EHF szabályzata ugyan előírja, hogy az összetartások hetén a klubok kötelesek elengedni a külföldi játékosaikat, ennek ellenére nem szeretném, ha kellemetlen helyzetbe kerülnének a lányok. Egyedül a szlovén idegenlégiósaink vesznek részt az edzőtáborban” – nyilatkozta a hazai szövetség honlapjánObradović. Kiemelte, a felnőttek mellett ezúttal a juniorok is Ópázován készülnek. „Követjük a hazai válságstáb ajánlásait, betartjuk az intézkedéseket. Hiába jobb nálunk a vírushelyzet, mint a környező országokban, a klubok rendelkezései miatt így is tiltólistán érezhetjük magukat” – tette hozzá a szakvezető.

A szerb női válogatott legutóbb 2019 decemberében, a Japánban megrendezett világbajnokságon játszott legutóbb együtt, azóta nem voltak közös edzéseik, viszont az idei, év végi Európa-bajnokság vészesen közeledik.

KOSÁRLABDA

Rajtolnak az európai éltornák

Kedden kezdetét vette az európai kosárlabda-klubporond második számú sorozata, az Eurokupa, ma pedig az élvonalnak számító Euroliga is elrajtol. A tornákat lebonyolító Euroliga cég, valamint a Bajnokok Ligája-sorozatért felelős nemzetközi szövetség európai szakosztálya (FIBA Europe) közti viaskodás után az Eurokupa némileg meggyengült, több megszokott csapat hagyta ott az elvileg erősebb sorozatot, ám így is rangos megmérettetés elé nézhetünk. Az Eurokupában a Partizan képviseli a szerb színeket, a fekete-fehérek tegnap este a spanyol Joventut otthonában kezdték meg a szereplést az A jelű hatosban, ahonnan a ligaszakasz után az első 4 gárda jut tovább. Az Euroligában az egyetlen szerb induló most is a Crvena zvezda, amely holnap este a Fenerbahçe otthonában kezdi meg új európai szezonját.

FORMULA–1

Bemutatkozik Mick Schumacher

Jövő héten a legendás Nürburgringen, az Eifel Nagydíjon mutatkozik be a F1-ben hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick. A 21 éves német pilóta – aki a Ferrari akadémiájának tagja, és jelenleg a Formula–2-es világbajnokságot vezeti – az egyik szabadedzésen ül majd egy Alfa Romeo volánja mögé. „Nagyon várom már, hogy megkapjam az esélyt. Ráadásul az, hogy a szülőhazámban lehetek ott először egy Formula–1-es hétvégén, még inkább különlegessé teszi a dolgot. Köszönöm mindenkinek. A következő tíz napban a lehető legjobban felkészülök, hogy minél jobban elvégezzem a feladatom, és használható információkat szerezzek az autóról a csapatnak” – mondta Mick Schumacher.