2024. május 8., szerda
ÚSZÁS – U18-AS EB, BELGRÁD

Jó kezekben a jövő

A belgrádi U18-as Európa-bajnokság utolsó napjára is jutott magyar diadal, a fiatalok három aranyéremmel zárták a vasárnapot – Pádár Nikolett 400 méter gyorson (4:08,06), Komoróczy Lora Fanni 100 háton (1:01,10), Magda Boldizsár pedig 100 gyorson (49,52) ért elsőként a falhoz.

A magyar válogatott fantasztikus teljesítményt nyújtott a szerb fővárosban, a versenyzők kilenc arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek a hat nap alatt, amivel az éremtáblázat második helyén zártak, egyedül az olaszok tudtak több medált gyűjteni.

Az első helyek tekintetében így is egál a mérleg a taljánokkal, ők viszont több második (8) és harmadik (4) helyet csíptek meg. A tavalyi bukaresti korosztályos kontinensviadalhoz képest így is nagy az előrelépés, akkor hat arany, öt ezüst és három bronz volt a magyar mérleg.

A lányok, Pádár Nikolett, Gyurinovics Lili, Molnár Dóra, Ábrahám Lilla Minna (balról jobbra) igazán kitettek magukért (Fotó: LEN/MÚSZ)

A lányok, Pádár Nikolett, Gyurinovics Lili, Molnár Dóra, Ábrahám Lilla Minna (balról jobbra) igazán kitettek magukért (Fotó: LEN/MÚSZ)

Elsőségek szempontjából a belgrádi minden idők harmadik legjobb produkciója a 2018-as helsinki (12) és a 2017-es netanyai (11) kontinensviadal után.

A hazaiak közül egyedül Uroš Živanović állhatott fel a zárónapon dobogóra, a 18 éves úszó 100 mellen (1:02,09) szerzett egy harmadik helyet.

Nyitókép: A lányok, Pádár Nikolett, Gyurinovics Lili, Molnár Dóra, Ábrahám Lilla Minna (balról jobbra) igazán kitettek magukért (Fotó: LEN/MÚSZ)