2024. május 10., péntek

A Zvezda-szurkolók feledhetetlen fogadtatásban részesítették az új edzőt – VIDEÓ

A Crvena zvezda és a Šabac csapata közötti vízilabda-mérkőzésén a hazai klub szurkolói „Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija" (szabad fordításunkban: Siptár, horvát, bosnyák, nem a testvérem) feliratú transzparenssel és Ratko Mladić nevét skandálva fogadták a belgrádiak új edzőjét (az átvett videófelvételen látható, hallható), a Montenegróból érkező, horvát nemzetiségű Mirko Vičevićet.

A Crvena zvezda vízilabdaklub a hétvégén 13:6-ra legyőzte a Šabacot a szuperligában, a mérkőzést a főváros Dorćol városrészében lévő Milan Gale Muškatirović uszodában játszották. A Večernje Novosti szerint Mirko Vičević montenegrói horvát nemzetiségű szakember, a Zvezda rajongói pedig nehezményezik hogy, tagja volt Milo Đukanović pártjának. A Crvena zvezda új edzője minden idők legtöbb trófeát nyert montenegrói csapatának vízilabdázója, 1988-ban pedig tagja volt a jugoszláv válogatottnak Szöulban, amikor a válogatott olimpiai aranyat nyert.

A nacionalista, soviniszta megnyilvánulást többek között elítélte Danilo Ikodinović egykori válogatott vízilabdázó, aki szókimondásáról ismert. Mint fogalmazott, társadalmunk régóta beteg, de ennyire talán sohasem mutatkozott meg.