2024. május 9., csütörtök
VÍZILABDA – FÉRFI ÉS NŐI EB

Igazi férfimunka volt!

A magyar fiúk szenzációs győzelmet arattak Olaszország felett az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, öt góllal nyertek, így a nyitányon a görögöktől elszenvedett vereség ellenére az élen zárták a B jelű négyes küzdelmeit, és egyenes ágon kerültek a negyeddöntőbe.

Varga Zsolt csikócsapata az 1:0-ra elveszített első negyedet követően magához ragadta az irányítást, érett és magabiztos játékkal rukkolt elő, a fiatalok szebbnél szebb akciókkal és gólokkal kápráztatták el a szurkolókat. A csapat védekezésben és támadásban egyaránt remekelt, hátul Gyapjas Viktor lehúzta a rolót, de a blokkok is a helyükön voltak. Elöl leginkább a mérkőzés legjobbjának megválasztott Nagy Ádám mellett Fekete Gergő és Vigvári Vince jeleskedett. A magyar csapat a pénteki negyeddöntőben a francia–szerb párharc győztesével találkozik. Az A csoport rangadóján Montenegró ötméteresekkel megverte az Eb-n a vártnál eddig döcögősebb játékot nyújtó házigazdákat. A szerbek kedd este Málta ellen zárták az alapszakaszt.

A szerb női válogatott ezúttal is a 9. helyért mérkőzhet, miután a vesztes nyolcaddöntőt követően a rájátszásban megverte a németeket. A lányoknak egyedül a harmadik negyed nem sikerült, 10:10-ről kezdték az utolsó nyolc percet a felek. A záróetapban a szerbek jobban teljesítettek, és minimális különbséggel nyertek. A csütörtöki helyosztón Dragana Ivkovićék Izraellel találkoznak. A magyar lányok a nyolcaddöntőben simán túljutottak Csehországon, kedden pedig az olaszokkal játszottak a legjobb négy közé jutásért.

Eredmények, férfiak, 3. (utolsó) forduló, A csoport: Spanyolország–Franciaország 9:6, Montenegró–Horvátország 11:11 – ötméteresekkel: 15:13. A végeredmény: 1. Spanyolország 7, 2. Horvátország 6, 3. Montenegró 4, 4. Franciaország 1 pont. B csoport: Grúzia–Görögország 9:18, Magyarország–Olaszország 10:5. A végeredmény: 1. Magyarország 6, 2. Olaszország 6, 3. Görögország 6, 4. Grúzia 0 pont. Nők, nyolcaddöntő: Izrael–Nagy-Britannia 9:9 – ötméteresekkel: 13:14, Franciaország–Németország 14:6, Magyarország–Csehország 27:4. Rájátszás a 9–12. helyért: Szerbia–Németország 12:11, Izrael–Csehország 18:5. A 13. helyért: Törökország–Románia 7:3. A 15. helyért: Szlovákia–Bulgária 18:10.

 

Nyitókép: Az olaszok minden támadásánál emelkedett a magyar „kézerdő” (Fotó: MTI)