2024. május 9., csütörtök
VÍZILABDA – EURÓPA-BAJNOKSÁG

Érzékeny magyar pontvesztés

A magyar női válogatott elsősorban remek csapatjátékának köszönhetően sokáig tartotta a lépést a görög válogatottal, végül mégis vereséggel kezdte az eidhoveni Európa-bajnokságot. Az első három negyedben a görögök ugyan tartották az iramot, ennek ellenére úgy tűnt, a magyarok kézben tartják a mérkőzést: a centerek rendre szállították a fórokat, az előnyök mellett a lövők egyéni akcióik alkamával is ügyesen feltalálták magukat: Garda Krisztina és Leimeter Dóra is többször meglepte a z ellenfél kapusát.

Az utolsó etapra egygólos magyar vezetésnél fordultak rá a csapatok, ám az utolsó nyolc percben inkább a rivális akarata érvényesült. A görögök fordítottak, a hajrában Mihók Attila és Cseh Sándor együttese még felzárkózott, fordítani azonban már nem tudott, a görögök egy remek akcióval egy perccel a lefújás előtt lezárták a találkozót.

A magyar győzelem nem csak az Eb, de az olimpiai kvótát érő helyezés megszerzése miatt is fontos lett volna, hiszen a görögök közvetlen riválisai a válogatottnak a párizsi repjegyért folytatott harcban. A lányok holnap a hollandokkal, vasárnap pedig a horvátokkal meccselnek.

Eredmények, A csoport: Hollandia–Horvátország 24:6, Magyarország–Görögország 12:14.

 

Nyitókép: Az utolsó negyedben csúszott ki a magyarok kezéből a győzelem (Fotó: MTI)