2024. május 8., szerda
ÚSZÁS

Fölényes magyar siker

A magyar férfivízilabda-válogatott a várakozásoknak megfelelően magabiztos győzelmet aratott a románok felett a Budapesten zajló nemzetközi felkészülési torna második játéknapján. Varga Zsolt együttese az első negyedet még egygólos hátránnyal zárta, a folytatásban viszont túllendült a kezdeti nehézségeken, és végül hét találattal nyert. Varga Dánielék szerdán Szerbiával játszottak, ma este pedig a németek ellen zárják a tornát. Szerbia az utolsó találkozóján a spanyolok ellen ugrik medencébe.

Eredmények, 2. játéknap: Magyarország–Románia 15:8, Spanyolország–Németország 18:11. Az állás: Magyarország 4, Spanyolország 3, Németország és Szerbia 2, Románia 0 pont.

A szerb női válogatott a szentesi Duna-kupa keddi zárónapján előbb legyőzte a Dunaújvárost, majd délután kikapott a házigazdától, így Dragana Ivkovićék két győzelemmel az ötödik helyen zárták a tornát.

Eredmények, 3. játéknap: Szerbia–Dunaújváros 13:11, Szlovákia–Nagy-Britannia 4:11, Németország–Dunaújváros 7:9, Szentes–Szerbia 14:12. A végeredmény: 1. Dunaújváros 12, 2. Nagy-Britannia 12, 3. Szentes 9, 4. Németország 6, 5. Szerbia 6, 6. Szlovákia 0 pont.

MEGVOLT AZ ELSŐ SZŰKÍTÉS
A magyar női válogatott szerdától 18 fővel folytatja az Eb-felkészülést, a két társkapitány, Mihók Attila és Cseh Sándor keretéből az első szűkítés alkalmával Baksa Vanda, Dobi Dorina, Mészáros Kata, Peresztegi-Nagy Kinga és Torma Luca került ki.

„Egyelőre tizennyolc fővel készülünk tovább, a két ünnep között a spanyolországi edzőtáborba pedig tizenhatan megyünk, azt követően jelöljük ki a 15 fős Eb-csapatot. Év vége van, rossz idő, vírusok repkednek, ezt múlt héten is megtapasztaltuk, azaz az Eb-t követően is nagyobb létszámmal akarjuk majd folytatni a vb-felkészülést, úgyhogy akiktől most el kellett köszönnünk, azok is visszakerülhetnek még a keretbe, ha úgy alakul” – mondta a keret kapcsán a Magyar Vízilabda-szövetség honlapjának adott nyilatkozatában Cseh Sándor.