2024. május 10., péntek
KAJAK-KENU

Horváth triplázott

Az idén is Poznań adott otthont az ifjú kajakosok és kenusok számára kiírt Olimpiai Reménységek Versenyének, ahol a szerb korosztályos válogatott 10 érmet szerzett. A lányok közül a bezdáni Horváth Zsófia szerepelt legjobban, aki három érmet lapátolt össze. Az U15-ös kategóriában K1 1000 méteren másodikként végzett, majd 500-on a harmadik helyen ért célba, teljesítményét végül 200-on egy aranyéremmel koronázta meg. A leghosszabb távon egyedül a magyar Hofer Vivien bizonyult nála jobbnak, míg 500-on Hofer mellett honfitársa, Acélos Hanna is előtte ért célba.

Horváth Zsófi szépen helytállt (Fotó: Canoe World Stanislaw Jaloszyński)

Horváth Zsófi szépen helytállt (Fotó: Canoe World Stanislaw Jaloszyński)

A fiúk közül az U17-es Veljko Vještica és Strahinja Dragosavljević tűnt ki a válogatottból. A kettesek versenyében 200 és 500 méteren is együtt ültek hajóba, a legrövidebb távon fölényesen utasították maguk mögé a mezőnyt, és elsőként haladtak át a célvonalon, míg 500-on a harmadik helyen zártak. Egyéniben Vještica 500 méteren egy bronz-, Dragosavljević pedig 200-on egy ezüstérmet szerzett. K2 200-on kettős szerb siker született, a Mihajlo Dadić és Sava Radosavljević egység lett a második. Ognjen Kramer (U16, K1 200 m) és a Dadić, Marko Cvijanović, Stevan Stojanov, Mladen Popović alkotta U17-es négyes is ezüstérmes lett. A szerb válogatott a 7. helyen zárt az éremtáblázaton.

A magyar válogatott ezúttal is bizonyította, hogy élen jár az utánpótlás-nevelésben, a csapat összesen 50 éremmel (22 arany, 18 ezüst és 10 bronz) tért haza Lengyelországból.

Nyitókép: Horváth Zsófi szépen helytállt (Fotó: Canoe World Stanislaw Jaloszyński)