2024. május 9., csütörtök

A kitartás eredménye

A tartományi sporttitkárság továbbra is támogatja Világos Adriana atlétát

A cikkünkhöz GALÉRIA is tartozik.

Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár tegnap fogadta Világos Adrianát, aki nemrégiben ezüstérmet szerzett gerelyhajításban a müncheni Európa-bajnokságon. A titkár gratulált a sportoló sikeréhez, és megdicsérte a versenyen tanúsított energiájáért és kitartásáért. Szavai szerint a titkárság bízott abban, hogy Adrianának a müncheni versenyen lesz ereje a legjobbak közé kerülni, és külön örömét fejezte ki, hogy Vajdaságnak sikerült kinevelnie ilyen sportolót.

– Adriana a tartományi sporttitkárság ösztöndíjasa volt az előző két évben, most pedig az illetékes minisztérium ösztöndíjasa. Büszkék vagyunk rá, és igyekszünk továbbra is támogatni őt a párizsi olimpiai játékokra való felkészülésében. Adriana példája is jól szemlélteti, hogy a fiatal sportolóinkba való befektetés milyen kiváló eredményeket hoz – mondta Dane Basta, aki további sikereket és díjakat kívánt Adrianának, valamint édesanyjának és edzőjének, Világos Györgyinek.

(Fotó: Ótos András)

(Fotó: Ótos András)

A fiatal sportoló megköszönte a tartományi kormánynak a gratulációkat és a jelentős támogatást.

– Nagyon örülök ennek a váratlan és bizonytalan kezdetű sikernek. A hangulat fantasztikus volt, ahogy a közönség támogatása is. Tapasztalt versenyzőkkel és Európa legjobbjaival versenyezhettem, ami nagy megtiszteltetés volt számomra. Nem indult gördülékenyen a verseny, elég megterhelő volt az eleje. A kvalifikációs versenyen csak a harmadik próbálkozással tudtam a döntőbe jutni, de utána minden jól ment, és kezdtem élvezni a versenyt. Ez volt az első nagy nemzetközi felnőtt versenyem, ezért nem is gondoltam arra, hogy éremmel térünk haza. Külön köszönettel tartozom édesanyámnak, aki az edzőm is, hiszen már az első versenyeimtől kezdve fogta a kezem. Nagyon hálás vagyok azért, amiért ennyi időt fordított az edzésemre – mondta Adriana, és kiemelte, hogy jövőre mindenképpen a junior világcsúcs elérése lesz a célja, amihez 34 centire van.

Kormányos László a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság sporttal megbízott segédtitkára is jelen volt a fogadáson.

– Adrianával az édesanyja foglalkozik keményen évek óta Kishegyesen. Mi eddig is próbáltunk kis lépésekben segíteni nekik, a mostani eredmények pedig arra köteleznek bennünket, hogy teljes körű feltételeket teremtsünk a felkészülésekhez. Az atlétika a sport világában nagyon fontos ágazat, és nagy öröm számunkra, hogy Adriana ilyen csodás eredményeket ért el – mondta a segédtitkár, akinek meggyőződése, hogy a sportoló kiválóbb eredményeket érhet el a megfelelő feltételek biztosítása mellett.