2024. április 30., kedd
VÍZILABDA

Óbecsére figyel a vízilabdavilág

Két szerbiai csapat, a belgrádi Crvena zvezda és a kragujevaci Radnički csap össze szombaton Óbecsén az Európai Szuperkupa döntőjében.

Fotó: Beta

Fotó: Beta

Viktor Jelenić, a Crvena zvezda vízilabdacsapatának elnöke szerint szombaton revánsot szeretnének venni a Radničkitól elszenvedett vasárnapi vereségért – ha ez sikerül a csapatnak, az idei évben megnyert Bajnokok Ligája, az országos bajnokság és a szerb kupa mellé megszerezhetik a negyedik trófeát is.

Az Európa-kupát nyert Radnički sportigazgatója, Jugoslav Vasović az Óbecsén megtartott sajtótájékoztatón kiemelte: a két csapat gyakorlatilag a világbajnoki titulusért játszik.

– Remélem, ismét legyőzzük a Zvezdát, és egy remek meccs lesz. Büszke vagyok arra, hogy két szerbiai csapat játssza döntőt az Európai Szuperkupában – jelentette ki Vasović, akinek a csapatában betegség miatt nem fog játszani Miloš Korolija, és az is kérdéses, hogy szombatig meggyógyul-e Srđan Vuksanović.

Vuk Radojević polgármester örömét fejezte ki amiatt, hogy 2000 után, amikor Óbecse csapata Európa-bajnokságot nyert, a város ismét a vízilabda-rajongók figyelmének a középpontjába kerül.

Az óbecsei sportközpontban a meglévő lelátók mellé pótlelátókat is felállítanak, így mintegy ezer szurkoló nézheti majd végig a mérkőzést. A jegyek zömét a két klub szurkolói kapják meg, egy kisebb része felett pedig a szervezők rendelkeznek. A polgármester elmondása szerint csak pénteken derül ki az, hogy ezekhez az ingyenjegyekhez mikor és hol lehet majd hozzájutni. A meccs szombaton 20 órakor kezdődik az óbecsei sportközpontban.