2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA

Rašović a Vasasnál folytatja

A Vasas bejelentette, hogy a szerb válogatott balszélsője, Strahinja Rašović a következő idénytől náluk folytatja pályafutását, egyelőre egy évre szerződött a budapesti egyesülethez. Rašović néhány héttel ezelőtt még a Novi Beograddal nyert Bajnokok Ligája-ezüstöt, ám már korábban kiderült, hogy a jövőben nem lesz helye Aleksandar Šapić klubjában. A 31 éves játékos első komoly sikereit a Crvena zvezda színeiben érte el, amellyel 2013-ban BL-t nyert, 2015 és 2017 között a Barcelonetával elhódította a spanyol bajnoki és kupagyőztes címet, majd három évig Egerben pólózott, ahol kulcsszerepet játszott a csapatban. A magyarországi légióskodást követően a kragujevaci Radničkiben folytatta, amellyel regionális ligát és szerb bajnokságot nyert. Az elmúlt két évet a Novi Beogradnál töltötte. A válogatottal a 2021-es tokiói győzelemmel ért fel a csúcsra, s jelenleg is Japánban készül a világbajnokságra.

FIÚ U15-ÖS EB, PODGORICA

Pont nélkül a magyarok

A korosztályos magyar válogatott a házigazdától elszenvedett vereség után a spanyolokkal szemben is alulmaradt az U15-ös fiúk podgoricai Európa-bajnokságán. A rivális az első negyed során kétgólos előnyt szerzett, amit Juhász Zsolt tanítványai a harmadik játékrészben ledolgoztak, a hajrára azonban elfogytak, a záró nyolc percben a spanyolok újfent felülkerekedtek, és a maguk javára fordították a találkozót. A magyarok tegnap Olaszország ellen zárták a csoportkört.

A szerbek a második találkozójukon lenullázták a törököket, az utolsó fordulóban a görögök ellen ugrottak medencébe.

A szerbeknek Törökország nem jelentett nagy kihívást (Fotó: Krsto Vulović)

A szerbeknek Törökország nem jelentett nagy kihívást (Fotó: Krsto Vulović)

Fiú U15-ös Eb, 2. forduló, A csoport: Spanyolország–Magyarország 9:7, Olaszország–Montenegró 9:11. Az állás: Montenegró 6, Olaszország és Spanyolország 3, Magyarország 0 pont.

B csoport: Szerbia–Törökország 20:0, Horvátország–Görögország 15:12. Az állás: Horvátország 6, Görögország és Szerbia 3, Törökország 0 pont. 3. forduló, D csoport: Izrael–Franciaország 16:6, Írország–Hollandia 4:35. Az állás: Hollandia és Izrael 9, Franciaország 6, Bosznia-Hercegovina és Írország 0 pont. E csoport: Grúzia–Németország 1:18, Svájc–Ukrajna 9:16. A végeredmény: 1. Németország 9, 2. Grúzia 6, 3. Ukrajna 3, 4. Svájc 0 pont.

Nyitókép: A szerbeknek Törökország nem jelentett nagy kihívást (Fotó: Krsto Vulović)