2024. április 15., hétfő
TSC

Jó alap a folytatáshoz

A TSC múlt csütörtökön a West Ham otthonában lejátszotta első csoportmérkőzését az Európa-ligában, a topolyai gárda a gól nélküli első félidőt követően a vezetést is megszerezte, a folytatásban azonban nem tudta megőrizni előnyét, és 3:1-re kikapott az angol bajnokságban jelenleg a hatodik helyen álló csapattól. A vajdasági együttesnek ennek ellenére sincs mit szégyellnie, a Konferencia Liga tavalyi győztese ellen így helytállni igazán megsüvegelendő teljesítmény. A mérkőzésen látottakat Zsemberi János, a TSC elnöke és Palágyi Szabolcs vezérigazgató értékelte.

– Tisztességgel helytálltunk Londonban, ennél még nehezebb mérkőzésre számítottam. Sajnálom, hogy a remek kezdés után a szerencse nem pártolt még inkább mellénk, ugyanakkor örülök, hogy egy pillanatig sem játszottunk alárendelt szerepet, a jó védekezés mellett remek helyzeteink voltak. Hatalmas dolog, hogy nemcsak gólt lőttünk egy angol élvonalbeli csapatnak, de sokáig partiban is voltunk ellenük, és minimális vereséggel hagyhattuk el a pályát. A fejlődés már a bragai mérkőzéshez képest is szembetűnő, ott hamar gól kaptunk és összetörtünk. A West Ham ellen viszont végig tartottuk magunkat, jól is játszottunk, és ez a selejtező folytatásában kulcsfontosságú lehet. Piszok nehéz mérkőzések következnek, de van mire alapoznunk és építenünk, remélem, a pontszerzés is összejön a folytatásban – mondta Zsemberi János.

Jelenet a londoni mérkőzésről (Fotó: TSC)

Jelenet a londoni mérkőzésről (Fotó: TSC)

A TSC legközelebb október 5-én az Olimpiakoszt látja vendégül, a görögök az 1. fordulóban kikaptak a Freiburgtól.

– A németektől elszenvedett vereség miatt az Olimpiakosznak mindent meg kell tennie majd a győzelem érdekében, hiszen ha nálunk is kikapnak, gyakorlatilag búcsút inthetnek a továbbjutási esélyeiknek. Emiatt különösen nehéz mérkőzésre számítok, de ahogy említettem is, látjuk, miben kell javulnunk. Sűrű időszak elé néznünk, de a játékosaink felkészültek – tette hozzá az elnök.

Palágyi Szabolcs hasonlóan látta a történteket, ő is elégedett volt a Londonban tapasztaltakkal.

– Alkalmaztuk a kidolgozott taktikát, kerestük az ellenfél gyenge pontjait, a mutatott játéknak megfelelő eredmény született. A szakmai stáb remekül felkészítette a játékosokat és felépítette a stratégiát, erre a szervezettségre számítottam. A West Ham egy nagyon jó csapat, a hazai bajnokságban zömében hasonló helyzetekből lőnek gólokat, mint ellenünk, a szögletrúgásaik kiemelkedőek. Ahhoz kellett ugyan némi szerencse, hogy az első félidőt kihúzzuk kapott gól nélkül, ennek ellenére a mérkőzés során nekünk is voltak helyzeteink, amikkel sajnos nem tudtunk élni. Az egyenlítés után az angolok sajnos nagyon hamar újra betaláltak, ami leginkább a nemzetközi tapasztalatlanságra fogható, ennek ellenére nem lehet panaszunk a mutatott játékra. A fiúk végig küzdöttek, egy pillanatra sem adták fel, ami biztató előjel a jövőre nézve. Számunkra most valóban az a legfontosabb, hogy az ehhez hasonló nehéz mérkőzéseken a csapatnak egyre jobbak a mutatói, nyugodtabban, magabiztosabban futballoznak a játékosok – mondta Palágyi, majd a folytatásra is kitért: – Az Olimpiakosz ellen biztos nehéz lesz, viszont egyelőre úgy látom, őket meg tudjuk fogni. Természetesen a motivációval ezúttal sem volt probléma, de reményeink szerint hazai pályán még ennél is többet tud nyújtani az együttes. Nehéz egy ilyen angol közönség ellen játszani, amely azonnal megérzi, mikor van szüksége a csapatának egy kis háttértámogatásra, negyvenezer ember hangja rengeteg pluszt tud adni. A topolyai Aréna viszont az a helyszín, amely nekünk tud legalább ekkora löketet adni. Pozitív érzésekkel távoztunk Londonból, amit a folytatásban is fel tudunk használni, és jó alapul szolgál majd a selejtező további fordulóiban. Reméljük, hogy már az első alkalommal kamatoztatni tudjuk ezt. Ha Angliában képesek voltunk egy ilyen jó eredményre, akkor nem szabad félénken fogadnunk a görögöket. Vezettünk, sokáig tartottuk a lépést a West Hammel, ez mindenképp jó kiindulópont.

Zsemberi János, Žarko Lazetić és Palágyi Szabolcs (balról jobbra) 2022 novemberében, amikor a TSC bejelentette, hogy 2025 júniusáig biztosan folytatják az együttműködést a szakemberrel. Egyelőre úgy tűnik, jó döntést hoztak (Fotó: TSC)

Zsemberi János, Žarko Lazetić és Palágyi Szabolcs (balról jobbra) 2022 novemberében, amikor a TSC bejelentette, hogy 2025 júniusáig biztosan folytatják az együttműködést a szakemberrel. Egyelőre úgy tűnik, jó döntést hoztak (Fotó: TSC)

A TSC legközelebb október 5-én lép pályára az Európa-ligában, ahogy a fentiekből is látszik, az Olimpiakosz együttesét fogadják. A játékosokra sűrű időszak vár, holnap a kruševaci Napredak ellen játszanak a TSC Arénában.

Nyitókép: Jelenet a londoni mérkőzésről (Fotó: TSC)