2024. május 10., péntek

Elöl tojás, hátul Paprikáscsirke!

A kupuszinai színjátszó csoport vendégelőadása a szabadkai Jadran színpadon

Ki hallott már olyan találmányról ahol elöl berakják a tojást és hátul kijön a paprikáscsirke? Nos a minap a Délvidéki Magyar Színjátszás Napja alkalmából a szabadkai Jadran színpadon a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színjátszócsoport vendégjátékát látva ilyet és még hasonló jókat hallhatott a közönség. A Szántó Armand és Szécsén Mihály szerzőpáros Paprikáscsirke című zenés-táncos bohózat elképesztő sikert ért el a szabadkai közönség körében, nem véletlenül, hiszen remek humor, fordulatos cselekménysorozat, kitűnő zene és tánc jellemezte a kétfelvonásos előadást.

A színészek alakítását látva sok és rendkívülien jó próbákról tanúskodott a színdarab. Molnár József, az előadás rendezője elárulta: „A kupuszinai színjátszó csoport már harmadszorra lép fel a Jadran színpadán, a három hónapos előkészület és a próbákat is zökkenőmentesen bonyolították le, hiszen kis társulatról van szó, átlagban nagy csoporttal szoktunk jönni, de most ebben a darabban kevés szereplőre volt szükség és így könnyebb volt a próbákat is összehozni.”

A cselekmény témája a jómódú család és a cselédek közti viszony, valamint a balszerencsés helyzet kívánta szerepcsere, amelyet humorosan, kissé szatirikus és ironikus hangvételben varázsoltak a nézők elé. – Ez egy szórakoztató darab, melynek során kikapcsolódnak a nézők, ez a fajta humor még mindig elfogadható és a közönség visszaadja nekünk, számunkra ez a fizetség, amit a közönség visszaad – mondta Molnár József rendező.

A társulat a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók találkozóján a legjobb előadásnak járó Pataki László-díjban részesült.

Nyitókép: Péter István