2024. április 30., kedd

Júliusban indul a Tanyaszínház

A programban tizenkilenc fellépés szerepel – A társulat Ödön von Horváth Kazimír és Karola című darabját hozza el a nézőknek

Az idén nyáron már nem kell nélkülöznünk a Tanyaszínház előadásait. A társulat Ödön von Horváth Kazimír és Karolina című darabját fogja elvinni a nézőknek. Gombos Dániel, a Tanyaszínház vezetője lapunknak nyilatkozva elmondta, az idén nyáron 19 fellépése lesz a társulatnak. Az első előadás július 23-án lesz, az utolsó pedig augusztus 12-én.

– A Kazimír és Karolina című előadást Lénárd Róbert rendezi. A zeneszerző ifj. Kucsera Géza lesz, a koreográfiákat Crnkovity Gabriella készíti majd, a kosztümöket pedig Puskás Zoltán tervezi. A díszletet a rendező és jómagam terveztük meg. A próbafolyamat mint mindig, most is Kavillón történik. Néhány napja értünk haza Magyarországról, ahol a kisvárdai színházi fesztiválon léptünk fel az Y-elágazás című előadásunkkal, és a hétvégén kezdtük el a munkát a rendezővel. Intenzív és gyors munka lesz, kevés idő marad a színészeknek pihenésre. Mivel zenével és koreográfiákkal tarkított előadásról van szó, így különösen sok koncentrációra lesz szüksége az alkotóknak – tudtuk meg Gombos Dánieltől.

A Tanyaszínház idei turnéjával kapcsolatos részleteket egy héten belül fogják közzétenni.