2024. április 30., kedd

Az élet a fontosabb, vagy a szerelem?

Hamarosan a mozikban a West Side Story

Még néhány nap, és bemutatják Steven Spielberg szerelem-projektjét, a West Side Story filmváltozatát. A rendező gyerekkori álmát valósította meg Leonard Bernstein klasszikusának filmre vitelével. A legújabb előzetes is sokat ígér.

„Édesanyám zongoraművész volt – mondta el a Vanity Fairnek Steven Spielberg, amikor gyerekkori álmáról beszélt – az otthonunkban roskadtak a klasszikus zenei lemezek. A West Side Story volt az első populáris lemez, amelyet beengedtek a lakásunkba. Eltűntem vele – az ’57-es Broadway-szereposztás volt rajta – és teljesen szerelmes lettem a darabba.”

Spielberg Tony Kushner forgatókönyvíróval (és kiváló drámaíróval) készítette el Bernstein modern kori Rómeó és Júliáját, az ötvenes évek New York-jában játszódó színtiszta ifjonti szerelem és a könyörtelen rivalizálás klasszikus történetét. A történet fókuszában két banda, két társadalmi csoport viszálya, valamint a vérre menő harc közepette kibontakozó szerelem áll.

Maria szerepét egy ismeretlen 17 éves lányra, a kolumbiai-amerikai Rachel Zeglerre bízta a rendező, Tonyt Ansel Elgort alakítja.

Az új adaptációban Rita Moreno is feltűnik, aki a klasszikus 1961-es filmben Anitát alakította. Valentina szerepét egyedül neki írták a forgatókönyvbe. Amikor Spielberg felkereste a színésznőt, azt ígérte neki, javítanak néhány dolgon, ami az első filmben nem a legjobban sikerült. Az egyik ilyen, hogy alig szerepeltek benne Puerto Ricó-i színészek.

A zenét a Los Angeles-i Filharmonikusok és Gustavo Dudamel rögzítette.