2024. május 18., szombat

Színház mindenkinek

A hétvégén Teátrum Neked! fesztivál Zentán

A hétvégén az élő szereplős bábelőadástól a legújabb magyar musicalt bemutató beszélgetésen át a klasszikus komédiáig a legkülönfélébb műfajok várják a színházszerető közönség valamennyi korosztályát Zentán, az ötödik Teátrum Neked! fesztiválon.

A Zentai Magyar Kamaraszínház és a Magyar Teátrumi Társaság rendezvénysorozata szeptember 25-én, szombaton 10 órakor Szabó Magda klasszikusával nyit. Írisz tündérkirálynő szabályokra fittyet hányó fiának történetét, a Tündér Lala című gyermekelőadást a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásában garantáltan örömmel tekintik meg a fiatalabbakat kísérő felnőttek is. 19 órakor a legújabb, nagy sikerű musicalből, a Puskás, a musical című előadásból láthatnak részleteket a színházkedvelők, ugyanis Szabó László, a darab producere Szente Vajk író-rendezővel, valamint a produkció szereplői közül Jenes Kittivel, Pesák Ádámmal, Szabó P. Szilveszterrel és Veréb Tamással az alkotási folyamat és az előadások kulisszatitkairól folytat beszélgetést. A jelen lévő művészek a musicalben felcsendülő dalok egy részét is bemutatják élőben, ugyanakkor videóbejátszások is színesítik majd ezt a rendhagyó estét. Szeptember 26-án, vasárnap 19 órakor a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásában Carlo Goldoni A fogadósnő című vígjátékát tekinthetik meg az érdeklődők. A fesztivál zárónapján, szeptember 27-én, hétfőn a Szegedi Pinceszínház ad ízelítőt a repertoárjából. Kemény Henrik klasszikus bábjátékának élő szereplős változatát 10 órakor viszik színpadra az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház művészei. A Vitéz László és az elátkozott malom című előadásban generációk kedvenc paprikajancsija sok játékkal és sok nevetéssel kel életre, és vág bele az elátkozott malom felszabadításába, és természetesen világhírű palacsintasütője is előkerül. A Szegedi Pinceszínház előadásában hétfőn19 órakor Molnár Ferenc Játék a kastélyban című klasszikus komédiáját láthatja a közönség, ez a produkció zárja a fesztivált.

Az előadásokra a belépés díjtalan.

Ingyenes helyjegyek a színház pénztárában igényelhetőek. A jegypénztár nyitvatartási ideje hétfőn, szerdán és pénteken 9-től 12 óráig és 16-tól 19 óráig, kedden és csütörtökön 9-től 12 óráig, valamint minden előadás kezdete előtt egy órával. Telefonszám: 024/812-603, e-mail-cím: jegypenztarszinhazzenta@gmail.com.