2024. május 9., csütörtök

Mézes Marcipán ismét útra kelt

Népszerűsítő körúton a Jó Pajtás és a Mézeskalács

A gyermeklapok szerkesztősége a téli szünidő után ismét felkeresi a vajdasági tanintézményeket, az általános iskolákat és az óvodákat, hogy minél többen megismerkedjenek a kisújságokkal. A találkozások során interaktív foglalkozások keretében fedezik fel a tanulók, hogy mi mindent rejtenek a gyermeklapok, amelyek róluk és nekik szólnak. Ezúttal Nagybecskerekre, Szentmihályra és Muzslyára vezetett az útjuk. A tanulók és a pedagógusok örömmel fogadták a gyermeklapokat.

– A Mézeskalácsban a színezőket szeretem a legjobban, és a különféle kézműves ötleteket. A Jó Pajtást is szeretem, abban a vicceket olvasom el, és a fogalmazásokat a Rügyfakadásban – tudtuk meg Kiss Klárától, a nagybecskereki Sonja Marinković iskola tanulójától.

Kovács Viktor nagybecskereki tanuló hű olvasója a Mézeskalácsnak.

– A Mézeskalácsot régóta olvasom, mert nagyon szeretek olvasni verseket, meséket. Szitás Magdolna óvónéni szerettette meg velem az olvasást. Szavalni is szeretek, és már versenyt is nyertem. A Mézeskalácsban az a kedvenc oldalam, ahol benne vagyok.

A szentmihályi iskola diákjai

A szentmihályi iskola diákjai

– Szentmihályon több éve vásárolják a gyerekek a Mézeskalácsot és a Jó Pajtást. Olvassák a gyerekek magyarórán, a Rügyfakadást olvassuk főként, fogalmazásokat, verseket. De a szabad tevékenység alkalmával elolvassák a vicceket és a Lexikont is – mondta Pavlović Kornélia, a szentmihályi Sonja Marinković iskola tanítónője.

Takarics Kovács Mónika, szentmihályi óvónő: – Ismerjük a Mézeskalácsot, járatják a gyerekek, dolgozunk is belőle, ügyeskednek a gyerekek, kedvelik a kifestőket, szeretnek barkácsolni, de meséket és verseket is olvasunk. Amit kiemelnék, és fontosnak tartunk, azok a népszokások, néphagyományok, erre külön hangsúlyt fektetünk, és elolvassuk mindig az adott időszakra vonatkozó olvasnivalót, most például a farsangi időszakról.

 

A nagybecskereki Sonja Marinković iskola tanulói

A nagybecskereki Sonja Marinković iskola tanulói

Monić Lídia tanítónő, Szervó Mihály iskola, Muzslya: – Mi már évek óta forgatjuk a Mézeskalácsot, nagyon szeretjük és alig várjuk, hogy megjelenjen, hiszen az órán dolgozunk belőle. Gyakran küldünk munkákat, és ezek az alkotások legnagyobb örömünkre meg is jelennek. Mivel a mostani diákjaim negyedikesek, lassan aktuális lesz, hogy jövőre a Jó Pajtást is forgassák. Nagyon örülünk, hogy eljöttek hozzánk, ugyanis élőben is megtudhattak információkat az újságokról, és megismerkedhettek a Jó Pajtással.

Nyitókép: A muzslyai Szervó Mihály iskola negyedikesei is hamarosan a Jó Pajtás olvasóivá válnak