2024. május 9., csütörtök

A siker arcai Budapesten

Ma este a Magyarság Háza Galériában tart előadást Máriás Endre, lapunk főszerkesztő-helyettese

Ma 18 órai kezdettel a budapesti Magyarság Háza Galériában (Nádor u. 17., 1051 Budapest) tart előadást Máriás Endre, a Magyar Szó főszerkesztő-helyettese a nemrég megjelent A siker arcaiA mindennapok harcai című kötete kapcsán a sikerről, valamint az annak hátterében meghúzódó jelenségekről.

„Szinte lehetetlen vállalkozás minden létező kritériumnak megfelelő módon megfogalmazni azt, hogy mit is jelent valójában a siker. Még úgy is, ha valaki hozzám hasonlóan a siker több mint négyszáz arcát megismerhette. Annak ellenére, hogy szinte minden interjúalanyom sikerértelmezését magaménak tudom érezni, mégsem tudok egyetlen igazán jó, mindenki számára elfogadható definíciót megfogalmazni arra az összetett érzésre, amelyet akkor tapasztalhatunk meg, amikor maradéktalanul elégedettek vagyunk valamivel, amit létrehoztunk, vagy aminek a létrehozásához hozzásegítettünk valakit. A siker arcai című kötet azonban nem kizárólag pozitív dolgokról szól, hanem a siker hátterében meghúzódó nehézségekről is, amelyekkel – ha akarjuk, ha nem – mindannyiunknak meg kell harcolnia. Ugyanis a sikerek mögött mindig fellelhető valamiféle kettősség, mert bármennyire is szeretnénk azt hinni, nincs siker áldozatok, lemondások, harcok nélkül. Ez rajzolódik ki azokból a beszélgetésekből is, amelyek a kötetben helyet kaptak. S talán éppen ez a közös nevezőjük, ahogyan ez a közös nevezője A siker arca című rádióműsor adásainak is: befektetett munka, kitartás és odaadás nélkül nincs siker – legalábbis tartós semmiképp…” – olvashatók az előadás ismertetőjében a kötet szerzőjének gondolatai.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, ám előzetes regisztráció javasolt. A szervezők kérik a regisztrált vendégeket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el. Az esemény kapcsán további részletek www.magyarsaghaza.net oldalon találhatók.

Nyitókép: Ótos András