2024. május 12., vasárnap

A siker képlete

Vajdasági fiatal vállalkozók előadása az Itthon, határtalanul konferencia keretében

A szabadkai Vajdasági Ifjúsági Fórum szervezésében a közelmúltban második alkalommal megrendezték az Itthon határtalanul konferenciát, amelynek témája az olyan vajdasági magyar vállalkozók bemutatása volt, akik szívesen megosztották tapasztalataikat, nehézségeiket és elért eredményeiket a nagyrészt fiatalokból álló közönséggel.

Károlyi Gabriella, az esemény főszervezője elmondta: ,,Azért döntöttünk úgy, hogy idén is megszervezzük a konferenciát, mert szeretnénk motiválni a vajdasági fiatalokat, szeretnénk nekik esélyt adni arra, hogy fejlődjenek, olyan témákat hallgassanak meg, amelyek érdeklik őket. Mindenek előtt ez volt a fő indokunk.” 

A konferencián: Dupák Evelin, Fehér Kornél, Csorba Lóránt (a Lóci Játszik zenekar frontembere), valamint Németh Roland és a Vajdasághub előadását hallgathatták meg a jelenlévők.

Az első előadó Dupák Evelin volt, akitől megtudhattuk, fontos, hogyan osztjuk be az időnket, hiszen csak huszonnégy óra van egy napban, és sajnos nem elég mindenre. Valamint az is kiderült, hogy nem tesz jót a túlzott munkamánia, ugyanis nem csak az időnk, de az egészségünk és az emberi kapcsolataink kárára is mehet.

 

Németh Roland sokak köztudatában DJ-ként van jelen, azonban emellett vállalkozó is. Személyes élettörténetét osztotta meg a résztvevőkkel, többek között azt is elmondta, hogy nem elég csak akarni a sikert, tenni is kell érte. Lemondásokkal, nehézségekkel, olykor kudarccal és saját magunk fejlesztésével jár mindaz, amit el szeretnénk érni.

Az Itthon határtalanul konferencia egy fiatalos, életvidám és rendkívül motivált hangulatú esemény volt mind a közönség, mind pedig az előadó vállalkozók számára. A témák és az előadók is változatosak voltak, az olykor fennálló komolyságot követte egy kis jól rögtönzött humor, így végeredményül egy remek összegzés alakult ki.