2024. május 9., csütörtök

Az érdemi munka kezdetén

Megalakult az MNT kulturális és oktatási bizottsága

Hétfőn tartotta első, alakuló ülését a Magyar Nemzeti Tanács Kulturális Bizottsága, amelynek elnöke Lovas Ildikó.  A testület egyhangúlag megszavazta, hogy Jovánovity Péter óbecsei népzenész töltse be az alelnöki tisztet.

A Magyar Nemzeti Tanács Kulturális Bizottságának ülése

A Magyar Nemzeti Tanács Kulturális Bizottságának ülése

Mint az ülésen elhangzott, a bizottság célja, hogy a vajdasági magyar közösség kulturális életét segítse. Idén fogadja el az MNT a kulturális stratégiát, úgyhogy ennek kidolgozása előnyt élvez a kulturális bizottság munkájában. Az előkészítő munka lényeges kérdések felvetésével, a legfontosabb feladatok megbeszélésével már meg is kezdődött. A Kulturális Bizottság ülésén áttekintésre kerültek a 2023-as év kulturális jubileumai, a vajdasági magyarság kiemelt jelentőségű rendezvényei, valamint több más, a kultúra kérdéskörét érintő téma is egyeztetésre került. Az összejövetelen Sárközi István, az MNT VB elnöke, Rigó Pál Zsófia, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke és Hugyik Richárd, az MNT VB kultúrával megbízott tagja is jelen volt.

Ugyancsak hétfőn megtartotta alakuló ülését a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottsága is, amely elnöke dr. Námesztovszki Zsolt, alelnökévé Vidrács Krisztina torontálvásárhelyi pedagógust választották.

A Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottsága

A Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottsága

Az Oktatási Bizottság ülésén többek között a térségi általános iskolákat érintő felvetések kerültek megvitatásra.

Nyitókép: Magyar Nemzeti Tanács