2024. május 11., szombat

Elindult Szegeden a nyár utolsó nagy bulifolyama

Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok, köztük négy nemzetközi sztárt és közel százkilencven hazai koncertet, valamint további programokat, akár beszélgetéseket vagy táncházat, és idén új színfoltként a magyar vásári szórakoztatás hagyományait nemzetközi szinten is ismertté tevő Vándor Vurstlit.

A Coca-Cola SZIN, mint minden évben, idén is több világsztár vendéget is meghívott a Tisza-parti buliba. Rita Ora a júliusban megjelent új albumával, valamint Lukas Graham szintén egy vadiúj hanganyaggal érkezik, amiket a SZIN közönsége hallhat Magyarországon először élőben. Itt lesz továbbá Alok, aki a világ legjobb lemezlovasait sorba állító DJ Mag listáján a rendkívül előkelő, 4. helyen szerepel, és Szegedre tart Timmy Trumpet is, ő jelenleg a 8. a világ legjobb Dj-it rangsoroló listán.

A magyar felhozatalban pedig ott van a hazai élvonal színe-java, - sok más mellett - Majka, Azahriah, a Halott Pénz, Krúbi, a Carson Coma, a Quimby, a Wellhello, az Ivan & The Parazol, a Margaret Island, a Bohemian Betyars, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Budapest Bár, a Bëlga, Dzsúdló, Beton.Hofi de fellép a Parno Graszt, a Söndörgő, Szabó Balázs Bandája, valamint feltörekvő tehetségek sora.

A SZIN rekordlátogatottságra számít, a bérletek már napokkal a fesztivál kezdete előtt elfogytak, napijegyekből még akad, de péntekre már az is elfogyott. A meteorológiai előrejelzések bőven 30 Celsius fölötti meleget prognosztizálnak a hétre, így a szervezők felhívják a figyelmet a hidratálás fontosságára és a fejfedők használatára. Jó hír azonban, hogy két medence is van a SZIN területén, így könnyebben elviselhető téve a várható meleget.

A SZIN nyitónapjáról készült galériát ITT tekintheti meg. 

Nyitókép: Ótos Annabella