2024. április 23., kedd

Koronavírus: oltanak már Kanadában is

Kanadában is megkezdődött a vakcinaprogram, először szintén a frontvonalban dolgozókat oltják be. Ott is a Pfizer/BioNTech oltóanyagát hagyták jóvá – csakúgy, mint még az Egyesült Királyságban és Bahreinben.

– Ez fantasztikus. Remélhetőleg megszabadulunk a COVID-tól és szövődményeitől, és úgy élhetünk, ahogyan korábban. Sőt, jobban! – mondta egy torontói nő, Leann White.

Kanadában úgy számolnak, hogy mintegy 250 ezer adag oltóanyaghoz juthatnak hozzá az év végéig.

Megkezdődött a koronavírus elleni védőoltások beadása az Egyesült Államokban. Először az egészségügyi dolgozókat oltják be a kampány során, amely az ország történetének legátfogóbb vakcinaprogramja.

Első körben mintegy 150 amerikai kórház részesül a Pfizer/BioNTech vakcinájából, ami jelentős lépés a járvány megfékezéséért vívott küzdelemben.

Az első vakcina beadásáról Donald Trump is megemlékezett.

– Gratuláció Amerikának és a világnak – tette közzé az amerikai elnök a közösségi médiában.

A hatóságok úgy tervezik, hogy április közepére az amerikai lakosság mintegy egyharmadát, 100 millió embert olthatnak be.

A napi áldozatok száma egyre emelkedik november óta az Egyesült Államokban, összességében már több mint 300 ezren hunytak el a járvány következtében. A kórházakban jelenleg közel 110 ezer COVID-beteget kezelnek.