2024. június 14., péntek

Ingyenes tankönyvek

Április 26-ig lehet igényelni az ingyenes tankönyveket

Az Oktatási Minisztérium április 26-ig meghosszabbította a jelentkezési határidőt az ingyenes tankönyvek és más taneszközök igénylésére a következő tanévre.

Az Oktatási Minisztérium közölte, hogy az iskolák, az osztályfőnökök és tanárok közreműködésével, időben értesítik a szülőket, vagy törvényes képviselőket a szükséges dokumentumokról és a határidőkről. A közleményben azt ismertetik, hogy idén bővült az általános iskolás diákok listája, akik jogosultak az ingyenes tankönyvek igénylésére. A következő tanévben ingyenes tankönyvet kaphatnak azok a diákok is, akik ritka betegségben szenvednek, valamint azok a diákok, akik csonka családban élnek.

Az Oktatási Minisztérium 2011-ben vezette be az Ingyenes Tankönyvprogramot. A közoktatáshoz mindenkinek joga van, ennek fontosságát figyelembe véve a Minisztérium biztosítja az ingyenes tankönyveket a nemzeti kisebbségek nyelvein is. Az ingyenes tankönyvek beszerzésére az Oktatási Minisztérium 792 millió dinárt biztosított a idei költségvetésében – írja a 021.rs hírportál.

Nyitókép: Pixabay