2024. április 17., szerda
VLADISLAV RIBNIKAR Á. I., BELGRÁD

Kést találtak az egyik diáknál

A belügyminisztérium rendkívüli közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy kést találtak a május 3-i iskolai mészárlás helyszínén, a Vladislav Ribnikar Általános Iskola egyik nyolcadikos osztályos tanulójánál.
A Tanjug értesülései szerint a rendőrséget pénteken 10 óra 35 perc körül értesítették az esetről. A bejelentés szerint a diák nem fenyegetett meg senkit, társai mégis észrevették hátizsákjában a kést. 
A rendőrségnek a diák azt mondta, hogy a hátizsákjában talált kés nem az övé, így azok további vizsgálódást folytattak. 
Slavica Đukić Dejanović oktatási miniszter miután meglátogatta a Vladislav Ribnikar Általános Iskolát, kijelentette, hogy az iskola minden tanulója biztonságban van. 
 – Az ehhez hasonló helyzetekben kulcsfontosságú a tanulók, a dolgozók, az igazgatók és az iskolarendőrök lelkiismeretes és gyors reagálása, együttműködése. A biztonság érdekében az iskola vezetése tájékoztatta a tanulók szüleit is a biztonság érdekében – mondta a miniszter, majd hozzátette, a rendőrség nyomozást folytat, és az iskola a hatáskörén belül megteszi az előírt intézkedéseket. 
Az oktatási miniszter szerint ez a helyzet megmutatta, hogy mennyire fontos a megelőzés, az erőszak elleni védekezésre való nevelés, és az egyértelmű magatartási szabályok.

Nyitókép: Slavica Đukić Dejanović oktatási miniszter a Vladislav Ribnikar iskolában tett látogatásakor / forrás: prosveta.gov.rs