2024. április 14., vasárnap

Szigorúbb büntetések a gyermekek halálát okozó sofőröknek

Vučić támogatta a Szülők Egyesülete kezdeményezését

Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök támogatta a Közlekedési Balesetekben Elhunyt Gyermekek Szülői Egyesülete kezdeményezését, és bejelentette, hogy felkéri az új parlamenti többséget a Büntető Törvénykönyv módosítására, amely a jelenlegi kettőtől tizenkét év helyett, öttől húsz évre emelné a közlekedésbiztonság elleni, gyermek vagy több személy halálát okozó bűncselekmények büntetését.

Vučić emellett külön hangsúlyozta, kérni fogja, hogy a jogszabály állandó járművezetési eltiltást írjon elő azoknak, akik olyan közlekedésbiztonság elleni bűncselekményt követnek el, amely gyermek sérülését vagy halálát okozza – közölte az elnökség a találkozó kapcsán. 

Az ülésen az egyesület tagjai javaslatokat terjesztettek elő a büntető törvénykönyv tárgyát képező szigorúbb büntetőpolitikával kapcsolatban. A tragédiák következményeire tekintettel a sérült gyerekek szülei állandó pszichológusi segítségnyújtás kialakítását is kezdeményezték a Szerb Köztársaság egészségügyi ellátórendszerén belül – írja az N1.

Nyitókép: Pixabay