2024. július 13., szombat

Egy tartálykocsiban 541 kilogrammnyi marihuánát foglalt le a rendőrség

A szerb rendőrök Prijepoljeban több mint 541 kilogrammnyi marihuánát foglaltak le és letartóztatták M.Đ.-t (36), aki azt a teherautót vezette, amelyben a kábítószert találták – közölték a belgrádi hatóságok, írja a 021.rs hírportál.

A Belügyminisztérium közleménye szerint a gostuni határátkelőhelynél, a Montenegróból Szerbiába való belépés során egy montenegrói rendszámtáblájú tartályszállító tehergépkocsit vizsgáltak át, majd egy külön erre kialakított raktérben 500 csomagnyi marihuánát találtak.

– A gyanúsítottat 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, majd bűnvádi feljelentés mellett az illetékes ügyészség elé kerül – áll a közleményben.

A nagy drogfogás kapcsán Bratislav Gašić belügyminiszter gratulált a rendőrségnek a kiválóan kivitelezett akcióért.

A Szerbiai Vámigazgatóság csütörtök délután túl korai hírnek nevezte a podgoricai Vijesti hírportál azon közlését, amely szerint egy tartályszállító teherautót foglaltak le „mintegy fél tonnányi kokainnal".

A montenegrói sajtó szerint az eset még március 6-án, hétfőn történt, a teherautó pedig március 4-én lépett be Montenegró területére, amikor a Petrol vállalatnak szállított gázt.

Nyitókép: MUP