2024. február 25., vasárnap

Tanasković: az Agrárkifizetések Igazgatósága egyetlen gazdaságot sem helyezett passzív státuszba

Jelena Tanasković mezőgazdasági, erdészeti és vízügyi miniszter kijelentette, hogy az Agrárkifizetések Igazgatósága eddig egyetlen gazdaságot sem helyezett passzív státuszba, továbbá, hogy az ezzel kapcsolatos határozatok már nem jogerősek, és a határozat ellen a törvényben előírt határidőn belül fel lehet lebbezni.

Tanasković a szerb kormány épületében a mezőgazdasági egyesületek képviselőivel találkozott annak érdekében, hogy közösen tisztázzák a gazdaságok passzív státuszba helyezésének folyamatát. Emellett megvitatták a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alappal (PIO) szembeni tartozások rendezését és a gazdaságok hiteltámogatását is, írja a Vajdasági RTV.

A miniszter kitért arra, hogy minden esetet külön-külön vizsgálnak meg, és további ellenőrzések után születnek végleges döntések a gazdaságok passzív státuszba helyezéséről. Tanasković elmondta, hogy az ilyen intézkedések célja a rendszer szabályozása és a valódi mezőgazdasági termelők pénzének biztosítása.

A mezőgazdasági miniszter ismét megjegyezte, hogy a passzív státusz megállapításáról szóló döntés meghozatalakor az Agrárkifizetések Igazgatósága figyelembe veszi a gazdaságok nyilvántartásában (RPG) szereplő adatokat, amelyet maga a termelő töltött ki, valamint az ellenőrzési jelentést is, amely megerősíti a gazdaság tényleges helyszínét.

A Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alappal szembeni tartozásokkal kapcsolatban elhangzott, hogy a mezőgazdasági minisztérium illetékesei aktívan dolgoznak a megoldáson, valamint, hogy az elmúlt időszakban megbeszélések zajlottak a PIO, az Adóhivatal és a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap (RFZO) képviselőivel.

Nyitókép: pixabay.com